Na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović pristiglo je 197 prijava koje su zadovoljile zadate kriterijume, a žiri je među njima odabrao 14 finalista.

Žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska) izglasao je 14 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića, a jedan od njih poneće priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021.

Pesme koje su ušle u finale su:
BOI – Dina Jashari (Makedonija)
COBRA – Yonic (Crna Gora)
GRADE MOJ – Aleksandar Ljiljak (Hrvatska)
IZNAD RIJEKE – Magdalena Mandura (Hrvatska)
JEDNOG DANA – Sopot (Bosna i Hercegovina)
KAIN – Organizam (Srbija)
MISISIPI – Koikoi (Srbija)
NE VREME – Funk Shui feat. Vera Ljubojna (Makedonija)
NOVČANICE – Vizelj (Srbija)
OBRNUTI RED STVARI – Kralj Čačka & Nina Bajsić (Srbija / Hrvatska)
SAMODISCIPLINA – Keni nije mrtav (Srbija)
SKLOP – litl itali (Hrvatska)
TU – Ana & The Changes (Srbija)
URONI U SAN – Žen (Hrvatska)

Foto: Zoran Rosić / Design by Futro Design Studio

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2021 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A”, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve”.

 Foto: Zoran Rosić / Design by Futro Design Studio


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.