Ostvarenje „Minari” koje je osvojilo nagradu Oskar i BAFTA priznanje u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu, kao i nagradu Zlatni globus za najbolji film van engleskog govornog područja, premijerno je prikazan na FEST-u, a narednog četvrtka, 20. maja naći će se na velikom platnu bioskopa širom Srbije.

„Minari” je omaž svim emigrantima. Osamdesetih godina, sedmogodišnji Korejac, dečak Dejvid suočava se sa novim okruženjem i drugačijim načinom života u trenucima kada njegov otac preseli porodicu u ruralni deo SAD-a. Majka dečaka užasnuta je što porodica živi usred nenaseljenog mesta, u kamp kućici, dok se nestašni dečak Dejvid i njegova sestra dosađuju. 

Inspirisan sopstvenim odgojem scenarista i reditelj filma Li Ajzak Čung (Lee Isaac Chung) snimio je delikatnu priču o velikoj želji za ostvarenjem američkog sna, o Korejskoj porodici koja se seli u Arkanzas gde osniva farmu. Pored izazova koje im donosi novo životno okruženje, oni shvataju neprocenjivu vrednost porodice i šta je to što zaista čini dom. 

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.