Dečji kulturni centar Beograd raspisuje konkurs za upis u Filmsku radionicu “Napravi svoj film”.

Autori najlepših priča dobiće besplatno pohađanje časova filmske škole.

Na konkurs se mogu prijaviti deca i mladi, uzrasta od 12 do 19 godina, koji bi želeli da nauče kako da priče i teme koje ih okupiraju napišu kao scenario, zatim zabeleže kamerom i ispričaju ih filmskim jezikom i snime svoj film.

Uz “Novogodišnju priču” učesnici konkursa treba da pošalju svoje osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, broj telefona i mejl) na mejl [email protected].

Konkurs će biti otvoren od 1. do 31. decembra.

Stručni žiri će izabrati petnaest najinteresantnijih priča, a autore tih priča nagradiće učešćem u jednomesečnoj online Filmskoj radionici, koja će se odvijati od 1. februara do 31. maja 2021. godine.

U filmskoj radionici deca i mladi imaće priliku da nauče faze u stvaranju filma.

“Polaznici ove radionice proći će kroz ceo proces stvaranja jednog filma i videće kako mogu od svojih priča da snime kratke igrane filmove ili kako događaje iz svog okruženja mogu da pretvore u kratke dokumentarne filmove. Želja nam je da mlade obučimo i ohrabrimo da svoja zapažanja iskažu kroz ovaj umetnički medij”, istakao je reditelj Branko Vučić, autor programa.

Kroz snimanje svog projekta, učesnici će se upoznati sa pisanjem scenarija, režijom, organizacijom, kastingom, snimanjem, glumom, montažom i promocijom filma. Svaki polaznik radionice naučiće da planira, organizuje i sprovede do kraja svoj projekat, učeći se sistematičnosti i radnim navikama.

Foto: Pexels


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.