Preko 29 umetnika na sceni, u raskošu boja, energiji pokreta i muzičkoj harmoniji hipi doba, ponovo će zablistati na daskama Kombank dvorane 10. maja, dva meseca nakon  beogradske premijere na istom mestu.

Predstava nastala na  istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana okupiće ponovo glumce Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, koji će kao i na samoj premijeri, u  jedinstvenom glumačkom nadahnuću, praćeni orkestrom Davida Klema na sceni, Beograđane podsetili na tadašnji duh slobode i promena, ali i na teme koje su jednako aktuelne kao i 1969. godine, a obrađene u savremenom umetničkom maniru.

Foto: Kombank dvorana

U ovoj emotivnoj priči o mladim ljudima koji tragaju za promenom, protkanoj rediteljskim žarom mađarskog reditelja Petera Telihalija, publika će imati prilike da čuje muzičke deonice poput čuvenog hita „Let the Sunshine in“ i druge tematske numere iz Kose. U vatrenom „umetničkom plesu“,  atutentičnim kostimima i uz vernu scenografiju, glumci i orkestar verno dočaravaju energiju toga doba.

Interesantan je podatak da je prva predstava pripemana svega pet nedelja, a u njoj je učestvovalo preko 50 ljudi.

Pročitajte još i: Mjuzikl “Kosa”: energija, vatra i sloboda hipi ere oživljeni u muzičkom i glumačkom spektaklu sezone

Podsetimo, prošlogodišnjoj premijeri predstave u Novom Sadu prisustvovao je proslavljeni holivudski glumac Džon Sevidž koji je uoči događaja poručio “Sloboda je muzika. Nosi duh nade“.

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada.

Foto: Kombank dvorana


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
11
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.