Natalija Rajković Natali već je priznata i nagrađivana na kantautorskoj sceni, a legenda o srčanim koncertima ove kantautorke prati sve njene nastupe. Prvi album njenog benda Nataleé dolazi kao rezultat marljivog dvogodišnjeg rada na pesmama koje su već dobro poznate svima koji su ih makar jednom čuli u nekom od brojnih živih izvođenja.

U srži svih pesama su Natalijin glas i gitara, kao i tekstovi koji nam na autentični način prenose perspektivu mlade žene koja je svesna gde živi i sa empatijom gleda na ljude oko sebe. Njene emocije su skoro neodvojive od priče, pa i kada peva o angažovanim temama i kritikuje društvo, kao u pesmama Ćao i Brat, ona govori o ljubavi. Ljubav nije jednodimenzionalno prikazana, ona se proširuje na prijateljstvo u pesmi Mesec, problematizuje društvene uloge muškaraca i žena u pesmama Novi dan i Zelena, a na kraju zavodi i očarava kao u pesmama Bebo i Prvi plan.

Album je sačinjen od osam pesama, zajedno sa jednom bonus kompozicijom, i dokaz je istinitosti njihove tvrdnje da je bend Nataleé “eklektična kombinacija tradicionalnih instrumenata i modernog bita“.

Osim Natalije Rajković, koja je glavni vokal i ritam gitara, na albumu se mogu čuti i Aleksandar Dervišević Derwah na bas gitari, Branislav Dragović Bein u ulozi skreč majstora i DJ-a, Nikola Burović kao ritam i solo gitara, Dušan Murišić na trubi i Andrija Petrović na trombonu. Za produkciju su bili zaduženi Marko Milošević MKDSL i Luna Škopelja, dok je miks i master radio Nemanja Maksimović NMEE.

Album prvenac dolazi uz drugi, zvanični spot benda, a ekranizovana pesma je “Prvi plan”. Spot predstavlja pogled sa balkona i čežnju letnjih dana, a pojedini članovi benda se pojavljuju u neočekivanim ulogama. Muzički video je realizovan uz pomoć Marije Antić zadužene za kameru i montažu, dok je kolor korekciju radio Bogdan Spasojević.

“Osvesti se” je poziv na igru, inspiracija za promenu i motivacija za bolje. Album dolazi na kraju 2021. godine kao uteha za prošlo i obećanje za buduće, a publika konačno može da doživi Nataleé i u svojoj sobi.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.