July 29, 2021

Nemi pesnik objavio debitantski album „Slobodna volja“

Novosadski alternativni rok sastav Nemi pesnik je objavio debitantski album „Slobodna volja“ i definitivno obeležio ovu godinu svojim singlovima „Minimalac“ i „Okeani rozea“. Ovaj bend je imao prilike i da otvori glavnu binu ovogodisnjeg Exit festivala i doživi sjajne ovacije publike.

Grupa Nemi pesnik je u rekordno kratkom roku osvojila publiku šarmantnim singlom „Koliko si luda“ koji su slušaoci Radija Beograd 202 izbarali za „Hit godine 2020“. Pod okriljem izdavačke kuće Mascom, bend objavljuje seriju singlova – „Matematika“, „Smajli“… Pesma „Okeani rozea“ beleži veliko interesovanje radio stanica koje se bave rokenrolom, dok je singl „Minimalac“ ponovo osvojio slušaoce Beograda 202 i postao „Hit nedelje“.

Izlaskom albuma „Slobodna volja“, bend sa jedne strane zaokružuje izuzetno uspešnu sezonu a sa druge nastavlja fenomenalnu avanturu i predstavlja niz novih pesma video singlom „Slučajno“.

„Izlazak prvog albuma donosi sa sobom onu vrstu uzbuđenja koju je teško opisati. U etar na neki način puštamo naše živote koji su pretočeni u deset pesama. To nije jednostavno ali znajući koliko smo bili iskreni i posvećeni njima, sigurni smo da će te pesme naći svoj put do onih kojima su potrebne“, izjavio je, povodom izlaska albuma, Milan Marković pevač benda Nemi Pesnik.

Pesme su snimljene i miksovane u studiju DoReMi” u Novom Sadu, a producent albuma je dobro poznati Peđa Pejić, u čiju biografiju je upisana saradnja sa legendarnim srpskim bendovima poput Eve Braun, Obojenog programa, Velikog prezira, Dece loših muzičara, Darkwood Dub-a i mnogih drugih.

Foto: Milica Ilić