Posle brojnih koncerata po Evropi, Severnoj Americi i Australiji, Kišobran i Pop Depresija vam predstavljaju italijanski bend New Candys. Koncert će se održati 26. januara u klubu Elektropionir, a kao predgrupa nastupaće beogradski post-pankeri Proto Tip.

Bend New Candys nastaje 2008. u Veneciji i lako je uočiti uticaj kanala i mističkih ulica ovog lavirintskog grada na njihov skokovit i dinamičan zvuk. 

Opisan kao mračni, savremeni rokenrol, New Candys kombinuju bučni, dubok zvuk, ali sa izrazitom melodijom istovremeno prikazujući snažnu simbiotičku vezu između muzike i jedinstvenog vizuelnog izraza. 

Prvi studijski album “Stars Reach The Abyss” izdaju 2012, a drugi album “New Candys As Medicine” izlazi 2015 i nakon njega kreću na prve ozbiljnije turneje po Evropi i SAD.

Treći i aktuelni album “Bleeding Magenta” izdaju 2017, i to za najbitnije izdavačke kuće: Fuzz Club u Evropi i Little Cloud Records u SAD. Od tada bend maltene ne staje sa turnejama; Australija, Evropa, SAD (gde su usput snimili čuveni KEXP session), Meksiko i Kanada. 

Ovo im je prva istočnoevropska turneja, a nakon toga nastavljaju s radom na sledećem albumu za koji se nadamo da izlazi tekuće godine. Zato ne propustite jedinstvenu priliku da, u Elektropioniru, čujete i vidite The New Candys i sami se uverite zašto imaju reputaciju jednog od najboljih lajv bendova današnjice. 

Proto Tip

Proto tip su noise rock/post-punk sastav iz Beograda osnovan 2015, a njihovo prvo izdanje Strah od izvesnog, je izašlo u oktobru 2017.

Učestvovali su na odličnoj Hali Gali kompilaciji, kao i na drugom Hali Gali festivalu u Dragstoru, gde su zaista pokidali! Beogradska publika već dosta dobro poznaje sa kojom energijom i kakvim kvalitetom nastupaju, a za vas koji ih još niste čuli uživo, obavezno dođite ranije da to ispravite.

Karte se mogu kupiti u Zaokretu u Cetinjskoj 15 po ceni od 700 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1000 dinara. 

Više o satnici i detaljima saznajte na koncertnom FB eventu. 

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
33
divno
Predivno Predivno
30
Predivno
Super Super
13
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.