January 24, 2020

New Candys prvi put sviraju u Beogradu

Posle brojnih koncerata po Evropi, Severnoj Americi i Australiji, Kišobran i Pop Depresija vam predstavljaju italijanski bend New Candys. Koncert će se održati 26. januara u klubu Elektropionir, a kao predgrupa nastupaće beogradski post-pankeri Proto Tip.

Bend New Candys nastaje 2008. u Veneciji i lako je uočiti uticaj kanala i mističkih ulica ovog lavirintskog grada na njihov skokovit i dinamičan zvuk. 

Opisan kao mračni, savremeni rokenrol, New Candys kombinuju bučni, dubok zvuk, ali sa izrazitom melodijom istovremeno prikazujući snažnu simbiotičku vezu između muzike i jedinstvenog vizuelnog izraza. 

Prvi studijski album “Stars Reach The Abyss” izdaju 2012, a drugi album “New Candys As Medicine” izlazi 2015 i nakon njega kreću na prve ozbiljnije turneje po Evropi i SAD.

Treći i aktuelni album “Bleeding Magenta” izdaju 2017, i to za najbitnije izdavačke kuće: Fuzz Club u Evropi i Little Cloud Records u SAD. Od tada bend maltene ne staje sa turnejama; Australija, Evropa, SAD (gde su usput snimili čuveni KEXP session), Meksiko i Kanada. 

Ovo im je prva istočnoevropska turneja, a nakon toga nastavljaju s radom na sledećem albumu za koji se nadamo da izlazi tekuće godine. Zato ne propustite jedinstvenu priliku da, u Elektropioniru, čujete i vidite The New Candys i sami se uverite zašto imaju reputaciju jednog od najboljih lajv bendova današnjice. 

Proto Tip

Proto tip su noise rock/post-punk sastav iz Beograda osnovan 2015, a njihovo prvo izdanje Strah od izvesnog, je izašlo u oktobru 2017.

Učestvovali su na odličnoj Hali Gali kompilaciji, kao i na drugom Hali Gali festivalu u Dragstoru, gde su zaista pokidali! Beogradska publika već dosta dobro poznaje sa kojom energijom i kakvim kvalitetom nastupaju, a za vas koji ih još niste čuli uživo, obavezno dođite ranije da to ispravite.

Karte se mogu kupiti u Zaokretu u Cetinjskoj 15 po ceni od 700 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1000 dinara. 

Više o satnici i detaljima saznajte na koncertnom FB eventu. 

Foto: Promo