Tik pred novogodišnje praznike, muzičar i kantautor Niko Nikolić poklanja nam novi singl pod nazivom “Vetruška” i time najavljuje svoj drugi album. Tražeći mir, Niko ovog puta inspiraciju otkriva u prirodi i naizgled neprimetnim stvarima.

Nakon hitova “Pola noći” i “Amerikanka” sa prvog albuma “Drugo mesto”, ovaj mladi muzičar vraća se na scenu pesmom koju karakterišu pitko i nenametljivo pevanje, ritmične gitare i topli tonovi bendža.

“Proteklih godinu dana sam u stalnoj potrazi za nekim mirom koji nam je svima preko potreban u ovako konfuznom vremenu. Izgleda da su se osećaji koje je probudila ova potraga preneli i na muziku koju pravim. Verovatno sam podsvesno došao do reči koje su manje vezane za ljude, a više za prirodu, pojave i stvari oko nas na koje možda ne obraćamo pažnju”, objašnjava Niko.

Spot za pesmu “Vetruška“, u režiji Dunje Maksimović, ispunjavaju prizori seoske idile kojom odišu tišina i spokoj, a u njemu se pojavljuju i plesačice koje svojim bajkovitim pokretima prate ritam prirode. Reklo bi se da je Niko ispao iz realnog sveta u drugi idilični svet, gde među poljima suncokreta i u društvu domaćih životinja uči da živi u trenutku.

Podsetimo, Niko Nikolić je krajem 2020. godine objavio svoj pop-melanholični debi album “Drugo mesto” za zagrebački lejbl “više manje zauvijek”. Takođe je i druga polovina beogradskog elektro-rok dua “Laplander”.

Foto: Press


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.