“Memento”, prva samostalna izložba umetnice Nine Jeftić otvorena je sinoć, 21. juna u Kulturnom centru “Baraka” u Beogradu.

Razgovarali smo sa Ninom koja je bila oduševljena odzivom na izložbu, ali i samim prostorom. Za Kulturni kišobran, objasnila je simboliku koja se krije iza naziva izložbe “Memento”.

“Svaka od tih slika predstavlja simbol koji označava neku uspomenu. Te uspomene igraju jako bitnu ulogu u mom stvaralaštvu. Sa tim predstavama prepliću se i religiozni motivi u svrhu otelotvoravanja tog konkretnog sećanja”, objašnjava Nina.

U budućnosti planira da konkuriše za izložbe u inostranstvu. A njeni novi radovi biće “nešto potpuno drugačije”.

“Moj stil neprestano evoluira – od realizma i potom ekspresionizma, došla sam do autentičnog vizuelnog izraza, tako da pretpostavljam da će sledeća serija biti drugačija od prethodnih”, kaže Nina.Nina Jeftić je rođena 1995. godine u Beogradu. Završila je osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, a završava master studije na istom fakultetu.

Izložba će biti otvorena do 5. jula.

Piše: Miljana Miletić

Foto: Miljana Miletić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
10
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.