Alternativni rok bend Ego objavio je video spot za pesmu „Hypnotech” koja će se naći na njihovom debi albumu „Mechanisms”.

Ego je alternativni rok bend iz Niša koji inspiraciju za svoju muziku nalazi mahom na britanskoj alternativnoj sceni ali uz primese raznih drugih žanrova i izvođača.

U svojoj prvoj postavi bend je krenuo sa radom još 2009. godine. Nakon nekoliko singlova i učešća na festivalima po Srbiji, bend je 2014. godine napravio pauzu. U narednom periodu su se rodile mnoge pesme, na kojima je intenzivno rađeno u periodu od 2016.godine pa sve do sad. Novu postavu benda čine: Milan Mirić (vokal, gitara), Ilija Kocić (gitara), Miloš Dabetić (bas gitara) i Aleksandar Jakšić (bubanj).

Teme njihovih pesama su mahom intrinzične prirode – „protagonista” traži odgovore u sebi i o sebi, pokušavajući da shvati mehanizme funkcionisanja jednog čoveka sa sobom samim, kao i u „spoljašnjem svetu”. U skladu s tim, debi album čije je objavljivanje planirano za ovu godinu, nazvan je „Mechanisms”.  

Za prvi singl sa budućeg izdanja, bend je odabrao pesmu „Hypnotech”, koja govori o tome kako se pojedinac snalazi u masi. „Ta masa često ima tendenciju da uguši pojedinca i pretvori ga u nešto sto nije, a sto se od njega očekuje da bude, da ga ‘hipnotiše’ i uzme pod svoje”, objašnjava bend.  

Pesmu smo izabrali kao prvi singl jer je energična i živahna a opet blago psihodelična i s određenom dozom tenzije. Tu energiju smo i želeli da prenesemo na spot”, kaže bend i dodaje: „Igor Jovanović, koji je radio na spotu, je na sjajan način izneo vizuelni identitet pesme – u toku spota raste osećaj psihodelije i blagog nemira. Vizuelni efekti, svetla, ‘glitchevi’ su u skladu sa porukom pesme – ‘They try to hypnotize, to see who I am, to be who I am’”.

Foto: Bogdan Milošević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.