Ansambl mjuzikla Jadnici, koji se uspešno igra na sceni Madlenianuma posle kraće pauze ponovo se vraća na scenu sa novom Kozet.

Naime, pored Mine Gligorić koju je ovu ulogu igrala u decembru mesecu 2019. Nevena Đoković će debitovati u ulozi sada u sredu 4. marta u 19 i30 časova na Velikoj sceni Madlenianuma.

Partner Nevene Đoković pored našeg proslavljenog glumca Nebojše Dugalića, koji glumi Žan Valžana je Slaven Došlo u ulozi Marijusa.

Ko je Nevena Đoković?

Nevena Đoković je diplomirala na Katedri za solo pevanje u klasi profesora Nikole Kitanovskog na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Solo pevanje je počela da uči kod profesorke Mirjane Komnenović u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu.

Od 2017. godine počinje da igra Meg Žiri u Fantomu iz opere u Pozorištu na Terazijama, kao i u Čarobnoj fruli u Operi i teatru Madlenianum. Učestvovala je u ciklusu koncerata Put ka Belkantu i Velikani Belkanta, nastupajući tako u Beogradu, Pančevu, Čačku, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Lazarevcu.

U avgustu 2018. godine nastupala je u Puli (Hrvatska) u okviru festivala Classical Musical Festival. Bila je učesnik festivala IMVAJ u Jerusalimu na kojem je ostvarila ulogu Papagene u Izraelskom centru za izuzetnost,  i ulogu Nimfe u operi The Pyramus and Thisbe, a u okviru majstorskih radionica radila s Evom Mei, prvakinjom Milanske skale.

Od februara 2020. igra Valencienne u opereti Vesela udovica u Operi i teatru Madlenianum, sa kojom je magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. 

Dobitnica je više prvih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Foto: Zoran Škrbić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.