March 11, 2019

Nove serije koje gledamo ovog proleća

Foto: Youtube/Printscreen/RTS Prikazuje

Mali ekrani su ovog proleća usijani – stiglo je pregršt novih televizijskih serija. Od tinejdžerskih, do krimi priča, televizijski program ponovo je pun kvalitetnih domaćih serija.

Pred vama je lista novih serija koje se emituju na domaćim televizijama ovog proleća.

RTS je počeo sa emitovanjem čak četiri novih serija domaće produkcije.

Moja generacija Z – tinejdž serija

O seriji “Moja generacija Z” već ste imali prilike da čitate na našem portalu, kada smo razgovali sa jednom od glavnih glumica – Katarinom Živković.

Ova serija prati prve školske dane maturanata jedne beogradske gimnazije. Kao što znamo, ovogodišni maturanti rođeni su 2000-te godine koja u kineskom horoskopu označava godinu zmaja.  Kroz seriju pratimo školske dane dva odeljenja ( crvenu i plavu smenu).  Oni u ovoj seriji, punoj dramskih zapleta, donose važne životne odluke.  Serija je prožeta  humorom i  muzikom. Govori o problemima, ali i radostima mladih u Srbiji, njihovih roditelja i profesora.

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević

Pet- kada žene zavladaju podzemljem

Serija “Pet” govori o pet prijateljica iz detinjstva. Nji životne okolnosti posle mnogo godina ponovo spajaju u centru obračuna kriminalnih klanova.  Pre nijh, sa one strane margine bili su njihovi očevi, braća, prijatelji…

Verovale su da je to vreme iza njih, međutim određen sled događaja im nije dao drugu opciju. Gotovo niko iz njihovog okruženja nije verovao da će slabiji pol dostići tako visoku lestvicu u kriminalnoj hijerarhiji. Kao superheroine, iako slabije, znaju kako da pobede.

Glavne uloge najboljih prijateljica u ovom ostvarenju tumače Jelena Đokić, Hristina Popović, Marija Karan, Gala Videnović i Milena Radulović.

Grudi – serija koja podiže svest

Glavne junakinje Ana, Zorka i Jelena susreću se u rodnom gradu na proslavi dvadesetpetogodišnjice mature i za ta tri dana njihovi životi se potpuno menjaju.  Njih tri su ostvarene sredovečne žene koje žive u različitim gradovima bivše Jugoslavije. Problem koji će zadesiti njih tri može zadesiti i bilo koju drugu ženu na planeti, pa se kroz seriju provlače ispovesti ljudi koji su imali blisko iskustvo sa jednom opakom bolešću.

Pored mladog Danila Lončarevića kome je ovo debitantska uloga, u seriji igraju i Nada Šargin, Dubravka Drakić, Marija Škaričić, Mira Banjac, Jelena Đukić, Vojin Ćetković, Predrag Bjelac i mnogi drugi.

Kralj Petar l – priča o srpskom seljaku koji je u opancima ušao u rat, a iz njega izašao kao pobednik

Serija je rađena prema motivima romana “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića, koji je i jedan od scenarista, uz Vladimira Ćosića i Petra Ristovskog. Smeštena je u vremenski period od 1903. godine, kada se kralj Petar posle 45 godina izgnanstva vraća u Srbiju, a završava dolaskom srpske vojske na Krf. Bavi se srpskim seljacima i verno oslikava golgotu koju su oni prošli tokom rata kako bi zadržali ugled i čast.

U filmu između ostalih igraju: Lazar Ristovski, Milan Kolak, Danica Ristovski, Radovan Vujović, Aleksandar Vučković, Marko Baćović, Svetozar Cvetković, Ljubiša Savanović, Ivan Vujić i drugi.

Priredila: Ksenija Stojiljković

Foto: Youtube/Printscreen/RTS Prikazuje