Na 17. po redu Kids festu koji nastavlja da slavi dečiju radoznalost i kulturu pod sloganom „Gradimo novu budućnost“ od 18. do 24. oktobra biće predstavljeno čak 15 filmskih ostvarenja od kojih će neka biti premijerno prikazana. Na programu će se naći i 3D filmovi, sinhronizovane animacije, dokumentarci, kao i domaća ostvarenja. Kao i do sada, Kids fest nastavlja da podržava dečiji duh i obogaćuje ga kvalitetnim filmovima.

Premijerno će na dečijem festivalu biti prikazani: najnoviji Diznijev animirani film „Nepopravljivi Ron“, ruska animacija „Moje slatko čudovište“, film „Čarolija meseca“  i „Tvigson i morsko čudovište“ dok će publika u 3D formatu ponovo moći da pogleda najuspešnije ovogodišnje animirane Diznijeve sinhronizacije: „Luka“, „Duša“ i „Raja i poslednji zmaj“. 

Pored navedenih filmova, na programu će se naći i animacija „Zvezdani psi: Tropska avantura“. Za stariju, tinejdž publiku biće dostupni titlovani filmovi:  „Avantura u džungli“ sa Dvejnom Džonsonom „Stenom“ i Emili Blant u glavnim ulogama, „Glavni heroj“ sa komičnim Rajanom Rejnoldsom koji se nalazi u središtu video igrice, „Bertov dnevnik“, „Neli Rep agent za čudovišta“ i  dokumentarni film „Ptice Amerike“.

Od domaćih ostvarenja publika može očekivati filmove „Prizori iz života džukca“  koji kroz sedam prizora prati život i sudbine pasa lutalica sa margine našeg društva, navodeći nas da preispitamo odnos prema njima, kao i ostvarenje „Magični ključ“ , bajku koja prati priču o kraljevstvu u kom je živeo stari, surovi kralj sa svojom svitom. Kako je vreme prolazilo naručio je tajno od planinskih vila napitak večne mladosti i lepote – Čarobni pehar. Međutim taj napitak koji obezbeđuje besmrtnost želela je i Zla čarobnica koja je ozbiljna u nameri da ga preotme.

Domaćin 17. KIDS FEST-a i ove godine biće Kombank Dvorana, a u Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopima Cine Grand Capitol park RakovicaCineplexx bioskopima u  Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i Tuckwood Cineplex -u , dok će se u Nišu, takođe, festival prikazivati u bioskopima Vilin gradCine Grand Delta Planet Niš i Cineplexx Niš. Kao i do sada, KIDS FEST održavaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Cene karata razlikuju se u zavisnosti od individualnih ili organizovanih poseta festivalu i kreću se u rasponu od  250 do 430 dinara.  Publika će deo sadržaja festivala, moći da pogleda i na onlajn platformi MojOFF za vreme trajanja  festivala.

Celokupan program festivala, kao i satnice festivala mogu se pronaći na sajtu http://kids-fest.com/

Foto: Promo
 


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.