Alice in WonderBand, jedinstveni sastav iz Srbije koji se bavi telesnom muzikom (body music), objavio je spot za pesmu Mesečinka. Pesmom i spotom najavljuju svoj album Rika Taka, New Balkan Rhythm.

Spot za tradicionalnu bugarsku pesmu“Mesečinka” (“Изгреяла е месечинка”), snimili su u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Nastup dua Alice in WonderBand, koji čine Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, u spotu je koreografski osmislila glumica Višnja Obradović, stalna saradnica.

Pesma predstavlja spoj raznih elemenata: od pop i rok muzike do balkanskog i bugarskog melosa, kojem pesma pripada, čineći tako pravi world music.

I pesma i spot su i porodični projekat, jer je u snimanju i jednog i drugog učestvovala i Alisa Dinjaški, njihova devetnaestogodišnja ćerka. Zato Alice in WonderBand za ovu pesmu kažu da spaja i generacije, sem što spaja različite kulture i tradicije.

U spotu je prikazana potraga za mesečinom, u koju se upušta svaki umetnik kao inovator, tragalac, potraga za neuhvatljivim, koje ima korene u tradiciji, ali je tome potrebno dodati svoj, originalni pečat.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.