Boris Novković je u svoju diskografiju upisao 16 studijskih albuma, brojne singl ploče i kompilacije. U godini u kojoj obeležava 35 godina od izlaska svog prvog albuma “Kuda idu izgubljene djevojke…”, publika željna prave energije rokenrola ima priliku uživati i u novom studijskom albumu pod nazivom “Gori ulica”.

Borisov rokerski pristup na albumu dao se naslutiti singlovima “Dinamit”, “Pun mjesec, ti i ja”, “Gori ulica”, “Ljeto je” i “Moja djevojka”. Borisove pesme su ljubavne tematike, a u stihovima širi pozitivu koja je u ovim izazovnim vremenima i te kako potrebna.

Za jedan od svojih prvih singlova “Dinamit” Boris je rekao kako najbolje opisuje novi album, ali i njega u muzičkom smislu. Među dvanaest pesama koliko ih sadrži novi album, Boris je jednu pesmu posvetio i Zagrebu, “Moj grad bez ljudi” koja je nastala 2020. godine u vreme lockdowna i zemljotresa. Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivena singla: “Srebro”, “Ti si vrag”, “Ispod starog mosta” i “Nisam više sam”. Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov saradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma.

Mogu reći da sam u Hrvoju Prskalu pronašao izuzetno kvalitetnog saradnika. On je oslobodio jednog duha iz mene te sam se opustio i vratio svojim prvim muzičkim energijama rokenrola.”

Aktuelni singl “Moja djevojka” Boris je nedavno poetski opisao: “Sad već polako možete osetiti atmosferu čitavog albuma koju bi usporedio s nadrealnim putovanjem u moj svet čudesa, poput onog Alisinog iz bajki. Taj svet i album, kao i ova pesma, ispunjeni su kosmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali doprinos i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svet sutra boljim.”

Boris Novković jedan od najuspešnijih i najpopularnijih regionalnih kantautora čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji, poput “Kuda idu izgubljene djevojke”, “Jači i od sudbine”, “Daleko”, “U dobru i zlu”, “Dok svira radio”, “Eloiz”, “Vukovi umiru sami “ redovno se mogu čuti na svim radio stanicama.

Novi album “Gori ulica” je u prodaji u Srbiji u izdanju Jugotona.

Foto: Raul Brzić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.