Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” i Novosadski volonterski servis pozivaju sve zainteresovane da postanu deo volonterskog tima koji će učestvovati u realizaciji i promociji programa do i u godini titule prestonice kulture. 

Novi Sad će tokom 2022. godine s ponosom poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, predstavljajući svojim sugrađanima celogodišnji kulturni program koncipiran u ukupno osam programskih lukova, na krilima slogana „Za nove mostove”.

Svi zainteresovani Novosađani koji uživaju u kulturnim događajima, ali i koji bi želeli da steknu nova znanja i iskustva i spremni su za nove izazove, vole kreativan rad, te žele da zajedničkim snagama kreiraju bolje i kvalitetnije društvo i doprinesu kulturnom životu grada, mogu da se prijave do  31. maja putem formulara dostupnog na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“

Koordinator Novosadskog volonterskog servisa, Vojislav Prkosovački, smatra da volontiranje u kulturi pruža odlično iskustvo, ali je i vrlo važan način za učenje i lični razvoj. 

„Volontiranje u programima projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture pruža mogućnost za učešće u događajima koji se dešavaju jednom u životu. Očekuje nas lep niz aktivnosti tokom 2021. i 2022. godine, sa fokusom na Kaleidoskop kulture i Doček. Volonteri će biti podrška u realizaciji programa i postati sastavni deo tima Fondacije i tako steći jedinstveno iskustvo”, istakao je Prkosovački.  

Volonteri moraju imati više od 15 godina, a poziv se odnosi na sve one koji žele da se upoznaju sa prestonicom kulture i njenim aktivnostima i hteli bi da doprinesu razvoju kulture u gradu. 

Pozicija volontera podrazumeva podršku u organizaciji različitih programa i aktivnosti tokom realizacije projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” (koncerti, izložbe, kulturni događaji, konferencije, Kaleidoskop kulture, Doček, anketiranja, aktivnosti u kulturnim stanicama i drugo).  

Ovoga puta, volonteri će imati priliku da učestvuju i u promociji projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” kroz tekstove, fotografije, video-snimke i rad sa komunikacionim timom projekta. Ukoliko ste zainteresovani za usavršavanje u nekoj od ovih oblasti, priključite se timu i steknite dragoceno iskustvo. 

Sve informacije možete naći na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, a za sva pitanja možete nam se obratiti putem mejla: [email protected]

Foto: Vladan Veličković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.