Novi prostori za kulturu u Novom Sadu – kulturne stanice imaju i novi sajt koji će na jednom mestu obuhvatiti sve informacije o brojnim umetničkim i kulturnim programima širom grada, pružajući tako bolji uvid akterima kulturne scene, ali i publici, u kapacitete ovih kreativnih i autentičnih prostora.

Novi sajt kulturnestanice.rs obuhvata mrežu od, za sada, osam kulturnih stanica, koje su u prethodnom periodu, uprkos pandemiji, postavile nove standarde u produkciji događaja i kreiranju nove publike, podižući kapacitet lokalne scene.

„Sada na jednom mestu imamo pregled čitave mreže, koja predstavlja most između građana, umetnika, organizacija i ustanova kulture. Na taj način akterima lokalne kulturne scene, ali i organizacijama i umetnicima van Novog Sada, omogućen je bolji pristup i uvid u mogućnosti koje su im otvorene za realizaciju njihovih sadržaja. Isto tako, krajnji korisnici, odnosno publika, sada mogu da se informišu o događajima u različitim delovima našeg grada i van njega, što je opet novi segment decentralizacije kulture. Tako procesi kojima se stvaraju novi legati postaju vidljivi”, rekao je direktor „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Nemanja Milenković.

Foto: Kulturna stanica Rumenka / Novi Sad – EPK V. Velickovic


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.