Novi prostori za kulturu u Novom Sadu – kulturne stanice imaju i novi sajt koji će na jednom mestu obuhvatiti sve informacije o brojnim umetničkim i kulturnim programima širom grada, pružajući tako bolji uvid akterima kulturne scene, ali i publici, u kapacitete ovih kreativnih i autentičnih prostora.

Novi sajt kulturnestanice.rs obuhvata mrežu od, za sada, osam kulturnih stanica, koje su u prethodnom periodu, uprkos pandemiji, postavile nove standarde u produkciji događaja i kreiranju nove publike, podižući kapacitet lokalne scene.

„Sada na jednom mestu imamo pregled čitave mreže, koja predstavlja most između građana, umetnika, organizacija i ustanova kulture. Na taj način akterima lokalne kulturne scene, ali i organizacijama i umetnicima van Novog Sada, omogućen je bolji pristup i uvid u mogućnosti koje su im otvorene za realizaciju njihovih sadržaja. Isto tako, krajnji korisnici, odnosno publika, sada mogu da se informišu o događajima u različitim delovima našeg grada i van njega, što je opet novi segment decentralizacije kulture. Tako procesi kojima se stvaraju novi legati postaju vidljivi”, rekao je direktor „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Nemanja Milenković.

Foto: Kulturna stanica Rumenka / Novi Sad – EPK V. Velickovic


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.