Dvadeset sedmo izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano u novom terminu od 12. do 18. septembra 2020. godine.

Festivalski program održavaće se na Paliću i u Subotici. 

Da podsetimo, na otvaranju će legendarna glumica Mirjana Karanovi primiti nagradu „Aleksandar Lifka” u kategoriji domaćih stvaralaca.

Na 27. festivalskom izdanju međunarodni žiri Festivala dodeliće Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju.

Žiri kritike dodeliće nagradu za najbolji film iz selekcije „Paralele i sudari”. Biće dodeljena i Gorki list nagrada na osnovu glasova publike. Takođe, i FIPRESCi žiri dodeljuje nagradu za najbolji film.

Festival se održava u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 o organizaciji događaja u kulturi.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.