Dvadeset sedmo izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano u novom terminu od 12. do 18. septembra 2020. godine.

Festivalski program održavaće se na Paliću i u Subotici. 

Da podsetimo, na otvaranju će legendarna glumica Mirjana Karanovi primiti nagradu „Aleksandar Lifka” u kategoriji domaćih stvaralaca.

Na 27. festivalskom izdanju međunarodni žiri Festivala dodeliće Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju.

Žiri kritike dodeliće nagradu za najbolji film iz selekcije „Paralele i sudari”. Biće dodeljena i Gorki list nagrada na osnovu glasova publike. Takođe, i FIPRESCi žiri dodeljuje nagradu za najbolji film.

Festival se održava u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 o organizaciji događaja u kulturi.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.