July 17, 2020

Novi termin za 27. Festival evropskog filma Palić

Ovogodišnji, dvadeset i sedmi Festival evropskog filma Palić, odložen je zbog novih mera Vlade Republike Srbije o zabrani okupljanja.

Prethodno najavljeni datumi održavanja bili su od 8. do 14. avgusta. Novi termin će biti naknadno objavljen u skladu sa razvojem epidemiološke situacije u zemlji.

Miroslav Mogorović, programski direktor Festivala evropskog filma Palić kaže da su zbog novih mera morali da odlože datum održavanja festivala, ali da je program spreman, a filmovi dogovoreni.

“Po poboljšanju epidemiološke situacije objavićemo novi termin. Sigurni smo da ćemo ovoga leta omogućiti gledaocima da uživaju u filmovima pod sjajem zvezda, uz primenu svih mera prevencije i socijalnog distanciranja”, rekao je Mogorović.

Foto: Promo/ Festival evropskog filma Palić

O rešenosti organizacionog tima da Festival evropskog filma Palić održi u punom kapacitetu, govori i visok kvalitet ovogodišnje glavne selekcije koju čini 13 evropskih ostvarenja.

Selektor ovog programa Nenad Dukić ističe da će se u programu naći jedan od najznačajnijih savremenih italijanskih reditelja Mateo Garone sa filmom „Pinokio”. Biće tu i poznati francuski autor starije generacije Filip Garel sa novim filmom „So od suza”. Zatim, veteranka poljskog i svetskog filma Agnješka Holand biće u konkurenciji s novim filmom „Šarlatan”. A jedan od najosobenijih nemačkih reditelja Kristijan Pecold predstaviti novi
film „Undin”.


Pročitajte još i:

Sara Fgaier dobitnica “Underground spirit” nagrade Festivala evropskog filma Palić

Mirjana Karanović: Nagrada „Aleksandar Lifka” za mene je potvrda moje energije, snage, ulaganja u sve likove koje sam igrala


Najkontroverzniji film glavnog programa biće „Nataša”. U pitanju je jedan od filmova obimnog projekta DAU ruskog reditelja Ilje Hržanovskog.

Takođe, iz zvanične selekcije neodržanog Kanskog festivala stiže poljsko-švedski film „ZnojMagnusa Von Horna. Na festivalu će biti prikazani i ilmovi mlađih ili manje poznatih reditelja dolaze iz Danske, Norveške, Bugarske, Mađarske.

Foto: Promo