Iz Aretea stižu dva nova naslova – “Dnevnik genija” Salvadora Dalija i “Asertivna žena”, delo koje potpisuju Stanli Felps i Nensi Ostin.

Dnevnik genija, Salvador Dali

Ovaj dnevnik, nesvakidašnji koliko i njegov autor, upoznaće vas sa svakodnevnim životom Salvadora i Gale u periodu od 1952. do 1963, koji je proučavaocima Dalijevog dela poznat i kao period nosoroga.

Za razliku od Tajnog života Salvadora Dalija, u Dnevniku genija vidimo Dalija kao već zrelog čoveka i proslavljenog umetnika koji se često osvrće na put koji je prešao i nudi korisne, ali veoma ekscentrične, savete mladim umetnicima.

Kroz Dnevnik genija i autorova iskrena, pronicljiva i povremeno šokantna zapažanja o umetnosti i društvu, naučićete mnogo o filozofiji iz Dalijevih slika, ali i o tome šta čini jednog genija. Nema sumnje da ovu knjigu sa pravom zovu jednim od najvažnijih tekstova nadrealizuma.

“Svako jutro, kad se probudim, doživljavam vrhunsku radost. Danas, po prvi put, otkrivam da je uzrok radosti to što sam Salvador Dali i pitam se, pun iščekivanja, kakvo će čudo ovaj Salvador Dali danas proizvesti. I svaki dan mi je sve teže da shvatim kako drugi ljudi mogu da žive, a da nisu Gala ili Salvador Dali.”

Asertivna žena, Stanli Felps i Nensi Ostin

Ova knjiga, napisana još 1975, ali nikada aktuelnija, doživela je četiri izdanja i pomogla čitavoj jednoj generaciji žena da precizno i glasno izrazi svoje ideje i želje.

Stanli i Nensi u njoj hrabro govore o asertivnosti na radnom mestu i u ličnim odnosima, ali i o seksualnom uznemiravanju i nasilju u porodici.

Ovaj izvanredan priručnik za žene prepun je primera iz života, vežbi i saveta za komunikaciju sa saradnicima, ljubavnicima, porodicom, prijateljima i strancima.

“Asertivna žena” raskrinkava prevaziđene mitove i stereotipe o ženama kao previše emocionalnim bićima i daje nam nove alate da se uzdignemo iznad njih.

Napisana lako čitljivim, optimističnim, motivacionim i povremeno duhovitim stilom, sa toplim, ličnim i praktičnim uputstvima za svaku ženu koja želi da poboljša sebe, “Asertivna žena” nam pomaže da donesemo prave izbore u komunikaciji i suočimo se sa novim izazovima i promenama u svom životu.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.