Ovogodišnje izdanje domaćeg hip-hop festivala 2Hot4Stage FEST, pod nazivom “Novo poglavlje”, biće održano od 19. do 21. marta, s centralnim događajem u subotu 20. marta u bioskopu Balkan.

U drugačijem formatu nego prethodnih godina, uz smanjen kapacitet posetilaca i poštovanje svih epidemioloških mera, festival će ipak istrajati u nameri da umetnicima pruži priliku da se izraze, koristeći neku od delatnosti ulične kulture.

Aleksandar Marković, glavni organizator festivala, kao cilj ističe podizanje svesti o globalnim problemima uzrokovanim ljudskim faktorom.

“Naš festival će se truditi da usmeri publiku na probleme društva i životne sredine, ali i da vrati nadu u osnovne ljudske neophodnosti poput empatije, lične kulture, zahvalnosti i društvene odgovornosti koju svako od nas ima.  To ćemo ostvariti kreativnim interaktivnim aktivacijama koje nas očekuju na samom festu, kroz radove uličnih umetnika, edukativnim radionicama, ali i samom promocijom hip-hopa sa svojim dogmama ‘Peace, Love, Unity & Having Fun’. Takođe, sjajna saradnja sa fondacijom ‘Svaka limenka se računa’ čini naš fest i ekološki svesnim, te kroz zajedničke akcije prikupljanja limenki i recikliranja dajemo naš doprinos u ostvarenju mnogo većeg cilja”, kaže on.

Glavnog dana festivala, 20. marta, alternativna hip-hop izdavačka kuća Aristokrat muzik će imati svoj nastup sa svim potpisanim muzičarima.

Jedna od zvezda ovog programa biće hip-hop umetnik Kendi, koji poslednji godina nastupa i pod pseudonimom Pablo Kenedi. Nakon što je privukao pažnju debi albumom “Van dometa” na kome su gostovali Marčelo, Skaj Vikler, Who See i druga poznata imena sa rep scene, 2016. je nastupao i na mejn stejdžu Exita kao predgrupa Viz Kalifi.

U Dorćol platzu će 19. marta biti organizovan kviz znanja “Nije me sram da ponešto znam”, kao i rimovanje sa izvučenim rečima iz kutije “Reči u lice. Reči ulice”.

Kompletan program pogledaj ovde.

Prijave za učestvovanje u takmičenjima moguće su putem mejl adrese [email protected].

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.