ArtLink i Kolarčeva zadužbina tradicionalno počinju kalendarsku godinu Novogodišnjim koncertom mladog umetnika, dobitnika godišnje nagrade koju ArtLink dodeljuje od 2005. godine.

Tradicionalni Novogodišnji koncert dobitnika ArtLink nagrade Najperspektivniji mladi muzički umetnik u 2020. godini biće održan 3. januara 2021. godine u 12 časova.

Mlada violinistkinja Dunja Kalamir je položivši audiciju 2013. godine sa svojih osam godina postala jedan od najmlađih mladih umetnika koje je ArtLink uključio u svoj program za mlade talente.

Dunja Kalamir je od 2013. godine, kao učenica MŠ Vučković u klasi profesorke Biljane Stevanović, a danas kao student Univerziteta umetnosti u Gracu u klasi naše čuvene violinistkinje Vesne Stanković, učestvovala u mnogim programima ArtLinka uključujući cikluse koncerata kamerne muzike u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, solo nastupe sa kamernim orkestrom ArtLink mladi virtuozi i Kamerata Balkanika sa umetnicima kao što su Stefan Milenković, Ana Tifu, Pavel Doležal, Ištvan Vardaj, Konstantin Adrian Grigore, Benžamin Hamhouts i mnogi drugi.

Uprkos pandemiji, Dunja Kalamir je u toku protekle sezone nastupala kao solista u Sarajevu sa Kameratom Kanaček u okviru projekta za mlade talente ArtLinka – Balkan – Višegrad, na ArtLink festivalu na dva koncerta na Beogradskoj tvrđavi i u Tirani u Amfiteatru kao solista sa Kameratom Balkanikom i belgijskim diriigentom Hamhoutsom i sa poljskim violinistom Filipom Čviževičem u Konaku kneginje Ljubice na završnom koncertu projekta za mlade talente podržanim od Međunarodnog Višegradskog fonda.

ArtLink nagrada dodeljuje se ove godine u saradnji sa Kamernim orkestrom Belgije, koji dodeljuje dva solo nastupa Dunji Kalamir u Belgiji u sezoni 2021.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.