Početak 2021. obeležiće najgledanija ostvarenja iz protekle godine koja će se prikazivati u Dvorani Kulturnog centra od 1. do 15. januara.

Od 1. do 3. januara, na programu su filmovi “Lepo doba” i “Moj jutarnji smeh”. Od 4. do 6. januara na repertoaru će se naći “Zemlja meda” i “O beskonačnosti”. A od 7. do 9. januara prikazivaće se filmovi “Žao nam je što smo vas propustili” i “Telo Hristovo”. Od 10. do 12. januara, publika će moći da pogleda filmove “Asimetrija” i “Otac”.

Novogodišnji program u biskopu završava se od 13. do 15. januara filmovima “Ajvar” i “Istina”.

Kapacitet sale je zbog epidemioloških mera ograničan na jednu trećinu, odnosno 90 mesta. Cena karte je 250 dinara.

1. – 3. januar

17.00   LEPO DOBA

Francuska 2019, 115’

Režija: Nikolas Bedos

Danijel Otej igra čoveka koji dobija mogućnost da se vrati četrdeset godina unazad i ponovo proživi najlepšu nedelju svog postojanja, kada je upoznao ljubav svog života.

19.00   MOJ JUTARNJI SMEH

Srbija, 94’

Režija: Marko Đorđević

Iznenađujuća, iskrena i duhovita priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost, ovenčana je Gran Prijem na Festivalu autorskog filma i stekla kultni status.

4 – 6. januar

17.00   ZEMLJA MEDA

Makedonija 2019, 87’

Režija: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Jedini film u istoriji nominovan za Oskara i za najbolji strani film i za najbolji dokumentarac, vizuelno spektakularna i emotivna priča o divljim pčelama i jednoj sasvim jedinstvenoj pčelarki.

19.00   O BESKONAČNOSTI

Švedska, Nemačka, Norveška 2019, 76’

Režija: Roj Anderson

Osvrt na ljudski život u svoj njegovoj lepoti i surovosti, uzvišenosti i banalnosti, u prepoznatljivom stilu velikog Roja Andersona: melanholično, duhovito, poetično i apsurno. Srebrni lav za najbolju režiju u Veneciji.

7 – 9. januar

17.00   ŽAO NAM JE ŠTO SMO VAS PROPUSTILI

Velika Britanija, Francuska, Belgija 2019, 100’

Režija: Ken Louč

Prezaduženi Riki se zapošljava kao dostavljač, ali posao stavlja njega i njegovu porodicu na nove izazove. Novo ostvarenje maestralnog Kena Louča donosi još jednu snažnu i emotivnu priču o svakodnevnoj drami običnih ljudi.

19.00   TELO HRISTOVO

Poljska, Francuska 2020, 115’

Režija: Jan Komasa

Nakon što doživi duhovnu transformaciju u popravnom domu, mladić se predstavlja kao sveštenik i preuzima parohiju. Uzbudljiva drama o iskupljenju i duhovnosti nominovana je za Oskara za najbolji strani film.

10 – 12. januar

17.00   ASIMETRIJA

Srbija, Slovenija, Italija 2019, 93’

Režija: Maša Nešković

Leto je vrelo, ulice Beograda su puste, priče tri ljubavna para u različitim razdobljima života se prepliću. Maštovit i uzbudljiv debi mlade rediteljke Maše Nešković.

19.00   OTAC

Srbija, Nemačka, Francuska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija 2020, 118’

Režija: Srdan Golubović

Priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog siromaštva i njegovoj borbi da ih povrati. Drama zasnovana na istinitoj priči pobrala je izuzetne pohvale i čak dve nagrade na prestižnom Berlinskom festivalu.

13 – 15. januar

17.00   AJVAR

Srbija 2019, 101’

Režija: Ana Maria Rosi

Nataša Ninković i Sergej Trifunović igraju uspešni bračni par emigranata koji se za praznike vraćaju u Srbiju. Povratak donosi suočavanje sa sobom i potisnutim problemima.

19.00   ISTINA

Francuska, Japan 2019, 106’

Režija: Koreeda Hirokazu

Čuveni majstor porodičnih drama, Koreeda Hirokazu režira Katrin Denev kao filmsku divu koja je objavila memoare i Žilijet Binoš kao njenu ćerku koja će dovesti u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.