Četvrtak pod reflektorom se nastavlja 29. jula u 21h u Dorćol Platz-u. Kraj julskog dela letnjeg repertoara obeležiće izvođenje eseja u pokretu pod nazivom “O s(a)vesti”.

“O s(a)vesti” je predstava o Dadi Vujasinović, novinarki lista “Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a zatim otvoreno, jasno i istinito pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. Život je je izgubila pod nerazjašnjenim okolnostima 8. aprila 1994. Imala je trideset godina.

“Esej u pokretu” je narativni scenski izraz, gde se kroz umetničke akcije pripovedaju istiniti događaji i pojave uz kritičko promišljanje njihovog nastanka I posledica. Esej se uvek prikazuje kroz prizmu lične istorije stavljene u kontekst društvenih događaja koje su na nju direktno uticali. Pokret, igra, kretanje su autorkina primarna forma izražavanja, stoga i esej mora biti ispisan pokretom.

Kao i svaki esej, i ovaj će sadržati fusnote koje će se prikazati na samom početku .Fusnote će se sastojati od fragmenata sećanja i podataka, kao i umetničkih intervencija, koji će, kao delovi slagalice, na kraju islikati život i rad Dade Vujasinović, kao i vreme njenog odrastanja i stradanja, sa posebnim osvrtom na poslednje četiri godine njenog života. Publika će imati priliku da bira redosled kojim će se fusnote razotkrivati i prikazivati u prostoru, kroz tekst, video rad, scenu, intervenciju u prostoru.

Esej u pokretu će se odigrati na kraju predstave.

Cena regularne ulaznice je 800 dinara.

Studentski/srednjoškolski popust, popust za članove Patreon-a i popust za članove Light Card kluba iznosi 25%.

Prodaja ulaznica:

Rezervacija ulaznica:

  • Telefonom 060 300 888 6 / poziv, SMS
  • Preko društvenih mreža

Ulaznice za organizovane grupe (škole, fakultete, preduzeća, organizacije, udruženja) možete rezervisati pozivom na telefon (+381) 060 300 888 6.

Foto: Reflektor teatar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.