Povodom obeležavanja proslave Dana Izarela u Beogradu je izveden performans umetničkog koreogarfskog dvojca Niva Sheinfelda i Orena Laora s plesnom predstavom Dvosoban stan (Two Room Apartment).

Publiku su pozdravili Nj. E. Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan i v. d. direktora Aleksandar Ilić, uz obećanje da je ovo tek početak uspešne saradnje i razmene umetnika.

Performans je izveden na platou ispred Kulturnog centra Beograda u prostoru fontane, nakon čega je predstavljena video instalacija vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba.

Događaj su podržali novinarka Mira Adanja Polak, konceptualni umetnik Neša Paripović, direktor Malog pozorišta Duško Radović Aleksandar Nikolić, umetnica Neda Kovinić, direktorka DAH teatra Dijana Milošević, konceptualna umetnica Snežana Arnautović Stjepanović i značajni gosti koji su se pridržavali svih propisanih mera.

Fotografija: Aleksandar Milošević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.