Leto pred nama upotpuniće nova Diznijeva avantura koja dolazi pravo iz tropskih šuma Amazonije. U pitanju je film „Avantura u džungli” (Jungle Cruise) koji će u naše bioskope stići krajem jula.

Film je inspirisan poznatim tematskim parkom iz Diznilenda „Avantura u džungli” koji podrazumeva uzbudljivu avanturu krstarenja divljim rekama i borbu sa egzotičnim zverima. Kapetanu malog broda Frenku Volfu (Dvejn Džonson) ulazi u život i remeti mir  istraživačica Lili Hafton (Emili Blant). Lili dolazi iz Londona i nagovara Frenka da krenu divljim i nepredvidivim Amazonom u potragu za magičnim drvetom koje može isceliti sve, ali i okrenuti se protiv dobra ukoliko padne u ruke pogrešnih ljudi.

Glavne uloge u filmu dodeljene su holivudskim glumcima Emili Blant (Emily Blunt) i Dvejnu Džonsonu poznatom kao „Stena” (Dwayne Johnson “The Rock”) koji su upamćeni po svojim ulogama u filmovima za decu. 

Među Dvejnovim ulogama u dečijim filmove izdvajamo i „Kralj škorpiona”, „Zubić vilu”, „Džumadži”, kao i Diznijevo ostvarenje „Moana” u kom je na autentičan način dočarao lik Mauia zahvaljujući svom polinežanskom poreklu. Takođe, učestvovao je u poznatom blokbasteru „Brzi i besni”.

Emili Blant je najpoznatija po svojoj ulozi u filmu „Đavo nosi Pradu”. Ona je 2018. godine  filmom „Povratak Meri Popins”, koji je u trci za Oskara bio nominovan za Nagradu za najbolju pesmu, najbolji produkcijski dizajn i najbolji dizajn kostima, napravila svojevrsni nastavak kultnog filma o „Meri Popins” iz 1964. godine. 

Ostale uloge tumače i Edgar Ramirez, Džejk Vajtenhol i Džes Plemons. Reditelj filma je  Španac Džama Kolet Sera (Jaume Collet-Serra) poznat po horor filmu „Siroče” (The Orphan) kao i akcijama „Bezimeni” (Unknown) i „Opasnost iz dubine” (The Shallows) .

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.