Pred  prve snimajuće dane, nakon višemesečnih priprema zbog virusa COVID-19 odloženo je snimanje nastavka planetarno poznate serije Peaky Blinders.

Reditelj Entoni Birn objavio je fotografiju Tomasa Šelbija (Kilijan Merfi) kako utapa tugu u čaši viskija uz neizostavne cigarete uz poruku: “Bili smo tako blizu početka snimanja šeste sezone. Meseci napornog rada naše veoma talentovane, predane i marljive ekipe. Gradili su se setovi, izrađivali se kostimi. Kamere i objektivi testirani. Lokacije su rezervisane. Sve pripreme su obavljene. Lično želim da zahvalim ekipi sa kojom sam proveo mesece radeći i želim da pružim svoju ljubav i podršku njima i svima drugima. Zajedno smo u ovome.”

Fanovi ove serije, kojih ima u svim delovima sveta, sada će čini se morati da sačekaju 2021. godinu da bi gledali novu sezonu serije.

Ipak, zahvaljujući informacijama koje su “procurile” znamo neke detalje iz nove sezone. Naime, ponovo ćemo gledati neke stare likove, i to u vidu duhova koji progone Šelbijeve.

Spekuliše se i o epizodnim ulogama svetskih zvezda. Najizvesnije je da će se u nekoj epizoda pojaviti Dejvid Bekam.

Takođe, veruje se da ovo neće biti poslednja sezona i nagađaju se istorijki događaji koji bi mogli biti obrađeni u seriji.

Onima koji su odgledali petu sezonu, jasno je, da će u šestoj biti govora o Drugom svetskom ratu. Da li će sada Tomi Šelbi, onaj koji uvek igra na više frontova, morati da se odluči za jedan, ostaje da vidimo.

Ovo je jedna od onih serija koja se može pogledati za par dana, ili kako se danas popularno kaže – bindžovati. Svaka od šest epizoda po sezoni drži pažnju od prve do poslednje sekunde. Onima koji je još nisu pogledali preporučujemo da to učine što pre i tako se pridruže “fan klubu serije” koji verno čeka nastavak serijala.

Podsetimo, Peaky Blindersi su u februaru ove godine dobili NME nagradu za najbolju seriju.

Šta se dešavalo u prethodnim sezonama (mogući spojleri)
Prva sezona

Upoznajemo se sa porodicom Šelbi, romskom porodicom koja se bavi pljačkama, krijumčarenjem, nameštanjem trka konja i mnogim drugim ilegalnim poslovima. Ono što im donosi posebnu moć, ali i sukob sa vrhom policije jeste ukradeno oružje koje je Britanija poslala Libiji, a sada je u njihovom posedu.

Druga sezona

Uglavnom prati razvijanje poslovanja porodice Šelbi. Njihove uspehe, prepreke, razna ubistva…

Treća sezona

Sredina dvadesetih godina dvadesetog veka. Porodica ulazi u opasne probleme sa Rusima i vladom i proširuje se na internacionalnom nivou.

Četvrta sezona

Porodica ulazi u sukob sa italijanskom mafijom. U ovoj sezoni gledamo pokušaj porodice da se povuče iz ilegalnih poslova.

Peta sezona

Ova sezona donosi potupni preokret. Tomi Šelbi postaje pravi tajkun i ulazi u parlament. Sredina je tridesetih godina, vreme rasizma i nacionalizma. Talas ideologija koji su mnogi “hteli da zajašu” imao je izvestan uticaj na Tomijevu karijeru , ali i njegovo psihičko stanje.

Foto: Youtube/Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Ksenija Stojiljković
Studentkinja treče godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Prava neodlučna vaga koja živi na relaciji između jave i sna.