Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije izabralo je tročlani žiri koji će odlučivati o laureatu za prestižnu nagradu Terpsihora 2021. iz oblasti umetničke igre.

Nagrada se tradicionalno dodeljuje svakog 29. aprila na Svetski dan igre, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

U sastavu žirija delovaće predstavnici iz sve tri oblasti umetničke igre. To su: Igor Pastor, prvak baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i ovogodišnji laureat nagrade Terpsihora, Cile Mitić, diplomirani istoričar i rukovodilac Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije Venac iz Gračanice i Vladimir Čubrilo, igrač, pedagog savremene igre na Institutu za umetničku igru i koreograf.

Sva tri člana žirija su istaknuti predstavnici i višestruko nagrađivani umetnici u polju klasičnog baleta, narodne igre i savremene igre.

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora osnovana je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Do sada je dodeljena najuspešnijim poslenicima iz oblasti umetničke igre.

Naredne 2021. godine jubilarno će biti dodeljena deseti put.

Foto: Belkisa Beka Abdulovic


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.