October 17, 2021

Oformljen žiri nagrade Terpsihora 2022.

Predsedništvo Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije imenovalo je tročlani žiri za dodelu prestižne Nagrade i Specijalne pohvale iz oblasti umetničke igre Terpsihora 2022, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora se dodeljuju za postignute rezultate na polju umetničke igre igračima, pedagozima, koreografima i teoretičarima igre koji su poreklom iz Srbije, kao i institucijama koje doprinose rezulatima iz oblastima umetničke igre uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U sastavu žirija delovaće predstavnice iz sve tri oblasti umetničke igre: Olga Olćan Miljević solistkinja Baleta Narodnog pozorišta i prošlogodišnja laureatkinja Terpsihore, Anđelika Petrović prvakinja Ansambla narodnih igara i pesama Srbije Kolo i Jovana Grujić savremena igračica i pedagoškinja savremene igre.

Žiri će svoju odluku o laureatu Terpsihora 2022. tradicionalno saopštiti na Svetski dan igre 29. aprila 2021. godine a svečana ceremonija biće održana u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Naredne 2022. godine nagrada će biti dodeljena jedanaesti put.

Foto: Promo