Predsedništvo Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije imenovalo je tročlani žiri za dodelu prestižne Nagrade i Specijalne pohvale iz oblasti umetničke igre Terpsihora 2022, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora se dodeljuju za postignute rezultate na polju umetničke igre igračima, pedagozima, koreografima i teoretičarima igre koji su poreklom iz Srbije, kao i institucijama koje doprinose rezulatima iz oblastima umetničke igre uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U sastavu žirija delovaće predstavnice iz sve tri oblasti umetničke igre: Olga Olćan Miljević solistkinja Baleta Narodnog pozorišta i prošlogodišnja laureatkinja Terpsihore, Anđelika Petrović prvakinja Ansambla narodnih igara i pesama Srbije Kolo i Jovana Grujić savremena igračica i pedagoškinja savremene igre.

Žiri će svoju odluku o laureatu Terpsihora 2022. tradicionalno saopštiti na Svetski dan igre 29. aprila 2021. godine a svečana ceremonija biće održana u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Naredne 2022. godine nagrada će biti dodeljena jedanaesti put.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.