Oktobarske izložbe u Kulturnom centru Beograda biće otvorene uz mere opreza u četvrtak, 8. oktobra 2020. u 19 časova.

U Galeriji Artget posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija Hrvoja Slovenca iz serije Kućni bioskop (Home Theatre).

U Likovnoj galeriji posetioceočekuje Poslednja izložba savremene umetnosti, umetnika Uroša Đurića, dok će se u Galeriji Podroom naći radovi Siniše Radulovića, objedinjeni na izložbi pod nazivom Zenit.

Istog dana, od 19 i30 časova, na platou ispred Kulturnog centra Beograda, održaće se plesno-narativni performans Zajedno razdvojeni (Together Apart), autorke Nede Kovinić.

“Kako bismo izbegli uobičajenu gužvu zvaničnog otvaranja neće biti, a broj posetilaca je ograničen na najviše deset osoba u galeriji. Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava”, navodi se u saopštenju.

Oktobarske izložbe će biti otvorene do četvrtka 5. novembra.

Foto: Hrvoje Slovenc


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.