Na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta juče je obeležen Svetski dan igre svečanim uručenjem nagrade i specijalne pohvale Terpsihora, koja je u 2021. godini pripala Olgi Olćan Miljević solistkinji Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

„Dirnuta sam i presrećna sam što sam dobila ovo prestižno priznanje. Potvrda struke mnogo znači. To je svakako i motivacija za moje dalje umetničko stvaralaštvo. Ova godina mi je važna jer baš ove godine slavim 20 godina rada u svojoj matičnoj kući – u Naraodnom pozorištu”, izjavila je Olga, primajući Terpsihoru.

Dodeljena je i specijalna pohvala Jovani Grujić, savremenoj igračici, performerki i studentkinji Instituta za umetničku igru.

Foto: Belkisa Beka Abdulović

Svetski dan igre je internacionalni praznik koji slavi čitav svet, a koji je ustanovio Međunarodni savet za igru – CID UNESKO na dan rođenja Žan-Žorž Novera, velikog reformatora igre.

Uručenju jubilarne desete Terpsihore prethodio je Flash mob na Trgu Republike u izvođenju studenata Instituta za umetničku igru i kompanije Balet mladih.

Foto: Belkisa Beka Abdulović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.