Ansamblu mjuzikla Ljubav i moda” pridružuju se dve nove glumice – Tamara Dragičević i Miona Marković.

Tamara se pojavljuje u ulozi Sonje, a Miona u ulozi Dragane. Imaćemo priliku da ih vidimo 19. januara 2020. godine.

Pored Mione i Tamare u mjuziklu igraju i: Anja Alač, Aleksandar Vučković, Katarina Gojković, Branislav Tomašević, Nebojša Milovanović, Stevan Piale, Anka Gaćeša Kostić, Hristina Petrović, Tatjana Dimitrijević, Marija Nikolić, Žarko Stepanov i Ivana Milošević.

Tamara Dragičević je glumu završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragana Petrovića Peleta. Prva veća uloga joj je u filmu “Montevideo, Bog te video“, a pamtimo je po ulogama Nadice (“Vojna akademija“), Sonje (“Bićemo prvaci sveta“) i Maje (“Žigosani u reketu“).

Nosilac je statuete Ćuran za najbolje glumačko ostvarenje na Danima komedije u Jagodini 2012. godine, koju je dobila kao Staša u komadu “Dobri ujkica” i to ravnopravno sa starijim kolegama Mikijem Manojlovićem i Branimirom Brstinom. Udata je za glumca Petra Benčinu sa kojim ima dvoje dece. Ovo joj je prva uloga u mjuziklu!

Miona Marković ima samo 23 godine, glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragana Petrovića Peleta. Pored glume, Miona se bavi pevanjem, latino i standard plesovima, modernim i savremenim baletom. Trenirala je i karate, nosilac je braon pojasa. Nova strast joj je pole dance.

Za razliku od Tamare, Miona je već učestvovala u mjuziklu i to u “Školi rokenrola” u režiji Bobana Skerlića u pozorištu “Boško Buha”, u kome igra i u predstavi “Nemušt jezik“. Snimila je film “Slepi putnik na brodu ludaka” Gorana Markovića, a svakako je najpoznatija po autentičnim ulogama u TV serijama: “Koreni”, “Jutro će promeniti sve”, “Kralj Petar I u slavu Srbije”, “Žigosani u reketu”, “Biser Bojane 2”. Trenutno snima seriju “Močvara” po tekstu Milene Marković, u režiji Olega Novkovića. 

O mjuziklu

Mjuzikl “Ljubav i moda”, koji je nastao po motivima istoimenog hit filma Ljubomira Radičevića i Nenada Jovičića je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

Mjuzikl je nastao po tekstu Staše Koprivice, a reditelj Aleksandar Nikolić je okupio tim talentovanih saradnika da oboje ovu pitku i veselu priču o ljubavi, prijateljstvu, zavisti, snovima…

Koreografi: Anka Gaćeša i Mirela Božić Jovanović

Scenograf: Milica Stanković

Dizajn revijskih haljina: Vladimir Nićiforović

Kostimografi: Vladana Veljković, Marija Nikolić i Maja Živković.

Predstava se titluje na engleski.

Fotografije: Suzana Sarić i Jelena Petković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.