Vođenje kroz izložbu fotografija “Nowhere to be found“ sa autorom Huseinom Đulovićem biće održano preko Zoom aplikacije u nedelju 28. februara od 12 časova.

Kroz onlajn vođenje autor će prezentovati koncept izložbe i narativ koji ga je inspirisao da preispita važnost zaštite ličnih podataka u digitalnom svetu, u kome identiteti postaju javna svojina.

Tim razotkrivanjem dolazi do urušavanja prava pojedinca na zadržavanje privatnosti koja se kroz bazu podataka različitih korporacija aproprira. Imajući u vidu nametnuti koncept demistifikacije pojedinca, postavlja se pitanje slobode izbora koja se neupitno vezuje za konstantno korišćenje internet sadržaja.

U daljem razgovoru, umetnik će govoriti na temu američke književnosti, ali i života u Veneciji koja simbolizuje jedan od permanentnih evropskih centara umetnosti i kulture. Kroz dijalog će se uspostaviti teza o kulturnoj sceni i njenom značaju u vremenu prisustva savremenih tehnologija i digitalnih medija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti vođenju na OVOM LINKU.
Meeting ID: 917 8680 0532
Passcode: ASSh7C

[INTERVJU] Husein Đulović, fotograf: “Naš podatak je najskuplji proizvod na tržištu”

Izložba je otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda do 5. marta.

O umetniku

Husein Đulović / Foto: Haris Ličina

Husein Đulović (1994) je fotograf iz Novog Pazara. Pored Američke književnosti koju završava, aktivno se bavi uličnom fotografijom. Kroz svoj rad beleži i istražuje odnose i živote naselja, gradova, ulica i ljudi. U svojim radovima spaja književnost sa fotografijom često praveći svoj lični putopis emocija i situacija.

Svoje radove je objavljivao u dnevnim novinama, magazinima, fanzinima, onlajn časopisima i stranicama širom Evrope.

Član je BULB – Balkanskog fotografskog kolektiva i sa kolegama vodi Foto Kino Klub u Novom Pazaru.

Učestvovao je na raznim festivalima i u organizacijama kao predavač za mlade fotografe koji tek stupaju na scenu.

Foto: Husein Đulović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.