May 13, 2020

Online sezona Madlenianuma i dalje traje, na repertoaru su Travijata, Triptih i Don Kihot

Online sezona traje i nakon ukidanja vanrednog stanja. U sedmoj nedelji emitovanja publika će moći da gleda operu Đ. Verdija Travijata, zatim balet Triptih i dramu Don Kihot.

Travijata

Opera Travijata rađena je u režiji Jurija Aleksandrova iz Sankt Peterburga i pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića. U operi je brilijirala sopran Olga Malević Đorđević.

Predstava je premijerno izvedena 8. maja 2006, a obnovljena u istom sastavu 25. januara 2011.

Triptih

U petak, 15. maja, biće prikazan balet iz 2004. godine koji je ostao zabeležen kao najposećeniji balet Madlenianuma – Triptih u koreografiji i inscenaciji Ramona Uljea (Ramon Oller) iz Barselone.

“On je došao u naše pozorište sa velikom kreativnošću i čudesnom energijom i za nekoliko nedelja rada postavio moderan, potresan i emotivan balet, za koji verujemo da je promenio pravac u igri naših baletskih umetnika i izvukao ono najbolje iz njih, za šta nisu znali da znaju”, navodi se u saopštenju Madlenianuma.

Umetnici poput Konstantina Kostjukova, pokazali su se u savremenom igračkom izrazu, ali Ulje je pre svega je pokrenuo, “otvorio” i izvukao na svetlost dana igračice kao što su Danica Arapović i Ana Ignjatović.

Don Kihot

U nedelju je na repertoaru drama Mihaila Bulgakova Don Kihot, prva pozorišna režija našeg proslavljenog glumca Dragana Gagija Jovanovića, koja je premijerno izvedena 28. decembra 2005.

Nezaboravne su scene Dragana Jovanovića kao Don Kihota i Petra Kralja kao Sančo Panse, koje nam donose radost pozorišne igre. U ovoj predstavi se prvi put pojavljuju i glumci koji su se do sada dokazali na pozorišnim scenama: Nada Macanković, Petar Benčina i Igor Benčina.


Predstave se emituju preko Youtube kanala i prikazivanje navedenih predstava nije komercijalnog karaktera.

Foto: Madlenianum