Zbog odluke vlade Srbije o zabrani javnih skupova u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi, primorani smo da otkažemo veliku humanitarnu žurku Ples za Aleks, koja je trebala da se održi u subotu 14. marta u Hangaru u Luci Beograd.

Aleksia Žigrai, ćerka domaćeg di-džeja i producenta TKNO-a, u aprilu ide na lečenje u Poljsku, za šta je neophodna veća količina novca.

Svi koji su kupili kartu za humanitarnu žurku Ples za Aleks imaju opciju da novac refundiraju, a ako to ne žele, sav prihod od njihovih ulaznica biće usmeren na Aleksiino lečenje.

Pozivamo sve da budu humani i pomognu Aleksiino lečenje slanjem SMS poruke, uplatom na žiro račun fondacije Budi human, kao i kupovinom ulaznice  putem Gigs tix, DD Tickets i Cooltix prodajnih mreža. 

Novac za operaciju mora se uplatiti do utorka, što je poslednji rok dat od strane bolnice. 

Slanje SMS poruke: Upišimo 771 i pošaljimo SMS na 3030

Više o tome na koje sve načine se može donirati novac, i na koje žiro račune, dostupno je na sajtu fondacije Budi human:  https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/771/aleksia-zigrai 

Aleksia je rođena sa TAR sindromom koji se veoma retko sreće i ima ga jedno od 100.000 dece. Zbog ovog retkog genetskog stanja njene ruke su kraće i nedostaje im po jedna tanka kost u podlaktici. Pored toga ima i česte transfuzije krvi zbog niskog nivoa trombocita. Iako kod beba postoji velika opasnost od unutrašnjeg krvarenja, sa osamnaest meseci taj rizik se smanjuje i moguće je izvršiti operaciju ruku sa uspešnim ishodom.

Rešenje je pronađeno u klinici Dr. Paley spine and orthopedic institute sa predstavništvom u Poljskoj gde će Aleksii biti urađena ulnarizacija, najsavremenija metoda koja će pomoći da joj se isprave ruke kao i da koristi palčeve i šake. Neophodna su joj novčana sredstva za odlazak na operaciju i smeštaj u toku intervencije.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.