U Novom Sadu je nedavno otvoren Alternativni centar Šapat, muzički/video studio u kom će se od sada snimati nastupi bendova koji se bave autorskom muzikom, a čiji se rad može svrstati u oblast alternativne muzike. 

Bend koji je prvi nastupio u centru je beogradski sastav Stray Dogg koji je široj javnosti poznat po pesmama poput “Disappear”, “Time” i “Almost”, kao i po nastupima na svim većim festivalima u zemlji i regionu.

Stray Dogg ove godine proslavlja 10 godina postojanja na sceni, pa je nastup u Alternativnom centru Šapat jedan u nizu nastupa koje će imati u narednom periodu. Bend će povodom jubileja održati koncert u Domu omladine 9. oktobra, a nakon toga i 22. oktobra u Novom Sadu.

Alternativni centar Šapat je osnovan od strane muzičara i producenta Sava Kostića i još nekoliko pojedinaca okupljenih oko ideje da osnuju session centar u kom će bendovi imati jednako dobre uslove i biti tretirani na isti način, bilo da su afirmisani ili ne.

Alternativni centar će u narednom periodu objavljivati snimke nastupa i intervjua na svom YouTube kanalu “Alternativni centar Šapat”. Pored toga, objavljivaće i segment pod nazivom “Tvoj zvuk” gde će frontmeni bendova, koji budu nastupali, slušati pesme neafirmisanih bendova i davati svoj komentar, sugestiju, savet. 

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.