Udruženje Mladi kadrovi iz Beograda raspisalo je konkurs za slanje filmova na 15. Festival srpskog filma fantastike. U obzir će, kao i ranijih godina, biti uzeti filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Festival srpskog filma fantastike biće održan u oktobru 2021. godine, a filmski program festivala pratiće brojne promocije, tribine i gostovanja. Kao i ranijih godina, u okviru festivala održaće se „šetnja zombija”, i to će joj biti osmo izdanje.

Zvanična nagrada festivala je „Koskar” i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta).

Za „Koskara se takmiče filmovi na slobodnu temu u sledećim kategorijama: najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

Organizatori festivala poručuju da filmovi koji se takmiče za nagradu „Koskar”, treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični). Engleski titlovi su obavezni za filmove koji konkurišu za „Koskara”.

Pored toga, organizatori ističu da inostrani celovečernji filmovi  neće moći da se takmiče za nagradu „Koskar”, ali će biti prikazani u off programu Festivala srpskog filma fantastike, dok se domaći dugometražni filmovi mogu prijaviti za nagradu „Koskar”. Prema njihovim rečima, cilj ove odluke jeste podsticanje domaće produkcije filmova iz oblasti fantastike.

Rok za slanje radova je 10. 9. 2021. godine.

Prijavnice možete dobiti slanjem upita na mejl festivala [email protected], a na isti mejl možete slati i filmove putem Wetransfera.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.