Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, Dečji kulturni centar Beograd raspisao je umetnički konkurs za decu “Domovina se brani lepotom i znanjem” za decu mlađeg osnovnoškolskog uzrasta. Konkurs je osmišljen sa ciljem da deca širom Srbije, inspirisana lepotama svoje domovine, iskažu svoje kreativne potencijale kroz umetničke medije.

Podstaknuti stihovima čuvenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, deca uzrasta od 5 do 12 godina, mogu putem literarnih, likovnih i foto radova predstaviti svoje okruženje i na taj način pokazati svoju domovinu. Poeziju i prozu učesnici konkursa mogu poslati na mejl [email protected], fotografije likovnih radova na [email protected] i umetničke fotografije na mejl  [email protected].

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu DKCB. Nakon žiriranja, Dečji kulturni centar Beograd darivaće mlade kreativce poklonima i suvenirima koje su pripremili Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda. Uručenje nagrada održaće se u petak 19. novembra, u 12 časova, na koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Konkurs je otvoren do 11. novembra 2021. godine.

Propozicije za učešće na konkursu mogu se videti na sajtu www.dkcb.rs

Foto: Unsplash


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.