October 15, 2021

Otvoren umetnički konkurs za decu mlađeg školskog uzrasta

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, Dečji kulturni centar Beograd raspisao je umetnički konkurs za decu “Domovina se brani lepotom i znanjem” za decu mlađeg osnovnoškolskog uzrasta. Konkurs je osmišljen sa ciljem da deca širom Srbije, inspirisana lepotama svoje domovine, iskažu svoje kreativne potencijale kroz umetničke medije.

Podstaknuti stihovima čuvenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, deca uzrasta od 5 do 12 godina, mogu putem literarnih, likovnih i foto radova predstaviti svoje okruženje i na taj način pokazati svoju domovinu. Poeziju i prozu učesnici konkursa mogu poslati na mejl [email protected], fotografije likovnih radova na [email protected] i umetničke fotografije na mejl  [email protected].

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu DKCB. Nakon žiriranja, Dečji kulturni centar Beograd darivaće mlade kreativce poklonima i suvenirima koje su pripremili Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda. Uručenje nagrada održaće se u petak 19. novembra, u 12 časova, na koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Konkurs je otvoren do 11. novembra 2021. godine.

Propozicije za učešće na konkursu mogu se videti na sajtu www.dkcb.rs

Foto: Unsplash