U utorak 12. novembra u galeriji na uglu Kralja Milana 1 i Andrićevog venca otvorena je izložba i predstavljena monografija umetnika Miše Mihajla Kravceva.

Pred brojnim posetiocima, Kravcev je primio i dva ordena ruske Državne dume.

Foto: Miljana Miletić

Dela i monografija Miše Mihajla Kravceva pred beogradskom publikom

Inače, povod izložbe je objavljivanje Mišine monografije koja izlazi u izdanju izdavačke kuće Dereta, urednika Aleksandra Šurbatovića i dizajna Darka Neškovića.

Foto: Miljana Miletić

U luksuznom dvojezičnom izdanju (srpski/engleski) Miša nam otkriva veći deo svog bogatog stvaralačkog opusa.

Po želji slikara monografija je napisana, ne onim nerazumljivim jezikom, uobičajenim za takve prilike, već sa idejom da bude pitka, prijemčiva i zanimljiva čitaocu, i da se prati sa zanimanjem, poput njegovih dela. Osim velikog broja fotografija njegovih dela, tekstove u njoj su izmedju ostalih potpisali: Đorđo Graso, jedan od najuticajnijih evropskih kritičara i stalni selektor Bijenala u Veneciji, Maja Živanović, Mirjana Živković i drugi, i sam slikar je napisao par tekstova o svojoj umetnosti. Tokom izložbe monografija će moći da se nabavi po povlašćenoj ceni od 2.500 RSD.

Novi roman Miše Mihajla Kravceva na 64. Sajmu knjiga u Beogradu

Foto: Miljana Miletić

“Ja ne želim da slikam ništa od onoga što bilo koji telefon ili foto aparat mogu da naprave bolje od mene, ja slikam isključivo ono što nikada nijedan kompjuter ili sprava, neće moći da postignu. Ja slikam čistu emociju”, poručuje Kravcev.

Izložba će biti otvorena do 9. decembra.

Piše: Miljana Miletić

Foto: Miljana Miletić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
10
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.