Izložba slikara Velimira Iliševića pod nazivom „Uočljivo korijenje“ otvorena je danas u galerijskom prostoru LAG tržnog centra Galerije Belgrade.

Serija slika predstavlja rezime Iliševićevog premišljanja o slikarstvu, dok izbor motiva simboliše razvoj i ukazuje na njegova buduća dostignuća.

Slikar Velimir Ilišević živi i radi u Švajcarskoj i Berlinu, a njegovi radovi izlagani su u prestižnim galerijama i institucijama širom sveta. Na izložbi u Galeriji Belgrade, posetioci će imati priliku da uživaju u njegovim delima nastalim tokom proteklih nekoliko meseci, a koji je trebalo da budu premijerno prikazani u Berlinu.

Kako je i sam Ilišević objasnio, od maja prethodne godine provodio je vreme slikajući u dvorištu kuće na Velikom Planičištu, nadomak Prijedora, odakle i potiče, te skoro i ne primetivši redukciju izazvanu pandemijom. Smatra da svakodnevnim radom i posmatranjem onoga što je u našoj neposrednoj blizini, mašta stvara nebrojena umetnička dela, transformišući viđeno u slojevite i tajnovite prikaze.

Izložba slika Velimira Iliševića „Uočljivo korijenje“, premijerno je prikazana u Prijedoru, dok će u Beogradu biti otvorena do 30. aprila u galeriji LAG, kod ulaza 3 Galerije Belgrade.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.