Red Bull Solo Q stiže u Srbiju kako bi svim ljubiteljima eSporta i video igre League Of Legends pružio neverovatnu priliku da predstavljaju svoju zemlju na svetskom finalu.

Poziv za kvalifikacije je od danas zvanično otvoren. Okupiće 256 igrača svake subote, počevši od 20. juna pa sve do  8. avgusta.

Nakon online kvalifikacija sledi nacionalno finale koje će se u saradnji sa Fortuna eSports održati u sklopu tada aktuelnog Esports Balkan League (EBL).

Prijave su otvorene za sve građane Republike Srbije koji imaju više od 16 godina i ne bave se profesionalno gejmingom.

Foto: Promo

Prošlogodišnji Red Bull Player One okupio je čak 25.000 amaterskih igrača iz 29 država u borbi za svetski tron. Srbiju je sjajno predstavljao Igor Ognjenović (Flying Dutchman), došavši do Top 8 i na putu do titule zaustavio ga je budući šampion, Kanađanin Jumong.

I ovaj put, turnir donosi klasičan duel 1 na 1, pravila su jednostavna – prvi igrač koji dođe do 100 cs-a, sruši kulu ili uzme first blood je pobednik.

Pobednici nacionalnih finala plasiraće se na regionalno ili svetsko finale, a za one koji ne iskoriste prvu šansu, organizovaće se dodatne internacionalne onlajn kvalifikacije kao “last chance” opcija.

Takođe, u partnerstvu sa League of Legends Global Esports Events, pobednik Red Bull Solo Q dobiće šansu da bude deo 2020 League of Legends All-Star eventa! Tako će šampion imati priliku da bude deo velikog događaja na kom će moći da upozna najveće esports zvezde i strimere i posećuje ekskluzivne žurke.

Više informacija OVDE.

Foto: Nađa Subakov


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.