Kulturni centar Beograda objavljuje konkurse za programe izložbi u Likovnoj galeriji i Galeriji Podroom, koji će biti otvoreni do 1. jula 2021. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Kulturnog centra Beograda do kraja avgusta 2021. godine.

Na konkursu za izlaganje u Likovnoj galeriji biće razmatrani predlozi svih zainteresovanih stvaralaca, likovnih i vizuelnih umetnika, istoričara i teoretičara umetnosti, čije će samostalne i/ili autorske projekte iz oblasti savremene umetnosti, dizajna i arhitekture razmatrati Savet galerije.

Zbog epidemiološke situacije koja je prouzrokovala promenu u izložbenom programu u ovoj godini, Likovna galerija raspisuje konkurs za izložbe u 2022. godini (dva termina) i ostale za prvu polovinu 2023. godine.

Foto: KCB


S obzirom da je program galerije Podroom zasnovan na izložbenim projektima koji su u najvećoj meri rezultat međunarodne i regionalne saradnje, o predlozima će odlučivati Savet sastavljen od kustosa i umetnika iz zemlje i inostranstva.

Kada je reč o izlaganju umetničkih rad(ova), prednost će imati eksperimentalni pristupi, kao i predlozi koji su posvećeni i bave se pre svega pokretnim slikama. Tokom 2022. godine Podroom će proslaviti i svoj deseti rođendan.

Informacije o potrebnim materijalima i uslovima konkursa Likovne galerije možete pronaći na ovom linku

Detalje o uslovima konkursa Galerije Podroom možete pronaći na ovom linku.

Foto: KCB


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.