June 3, 2020

Ovog petka Hugo Race na #ALONETOGETHER platformi KC grad

U četrnaestoj po redu emisiji na pokrenutoj #AloneTogether platformi, u petak, 5. juna od 21h, Kulturni centar GRAD predstaviće australijskog muzičara, pisca i producenta Hugo Race-a.

Publika KC Grad do sada je imala prilike da vidi njegova dva nastupa. Prvo, 2017. godine kada je zajedno sa italijanskim kolegom Michelangelom Russo-om predstavio tada aktuelni album “John Lee Hooker’s World Today”. Dve godine kasnije nastupao je sa svojim drugim bendom Dirtmusic, čiji su članovi američki muzičar Chris Eckman (The Walkabouts ) i turski muzičar Murat Ertel (Baba Zula). Promovisao je beogradskoj publici album “Bu Bir Ruya” nastao kao rezultat muzičkog istraživanja unutar folk, country i blues nasleđa. 

Foto: Nemanja Đorđević

Ovoga puta, na #AloneTogether platformi, između ostalog, pričaće o tome kako Corona period utiče na muzičara koji je poslednjih tridesetak godina navikao da bar šest meseci godišnje provodi na turnejama sa povremenim studijskim boravcima u raznim zemljama…

Hugo Race rođen je u Melburnu (Australija) gde trenutno provodi karantinske dane. U dvadesetoj godini postao je član benda Nick Cave & The Bad Seeds, a 1988. jedan od scenarista filma “Ghosts of the Civil Dead” u kojem glavnu ulogu i tumači Nick Cave. Krajem osamdesetih živeo je u Italiji sarađujući sa mnogim muzičarima širom Evrope, a od oktobra 2013. uključen je u nekoliko projekata: Hugo Race and the True Spirit, Hugo Race Fatalists, Dirtmusic i drugi.

Emisija će biti emitovana na FB i You Tube kanalu KC Grad, a njegove najnovije materijale i studijske snimke na kojima radi možete pogledati na web platformi Patreon. Razgovor je vodila Ljudmila Stratimirović, a materijal u emisiji snimljen je u Helixed studiju u Melburnu tokom karantina.

Foto: Corrado Vasquez