U četrnaestoj po redu emisiji na pokrenutoj #AloneTogether platformi, u petak, 5. juna od 21h, Kulturni centar GRAD predstaviće australijskog muzičara, pisca i producenta Hugo Race-a.

Publika KC Grad do sada je imala prilike da vidi njegova dva nastupa. Prvo, 2017. godine kada je zajedno sa italijanskim kolegom Michelangelom Russo-om predstavio tada aktuelni album “John Lee Hooker’s World Today”. Dve godine kasnije nastupao je sa svojim drugim bendom Dirtmusic, čiji su članovi američki muzičar Chris Eckman (The Walkabouts ) i turski muzičar Murat Ertel (Baba Zula). Promovisao je beogradskoj publici album “Bu Bir Ruya” nastao kao rezultat muzičkog istraživanja unutar folk, country i blues nasleđa. 

Foto: Nemanja Đorđević

Ovoga puta, na #AloneTogether platformi, između ostalog, pričaće o tome kako Corona period utiče na muzičara koji je poslednjih tridesetak godina navikao da bar šest meseci godišnje provodi na turnejama sa povremenim studijskim boravcima u raznim zemljama…

Hugo Race rođen je u Melburnu (Australija) gde trenutno provodi karantinske dane. U dvadesetoj godini postao je član benda Nick Cave & The Bad Seeds, a 1988. jedan od scenarista filma “Ghosts of the Civil Dead” u kojem glavnu ulogu i tumači Nick Cave. Krajem osamdesetih živeo je u Italiji sarađujući sa mnogim muzičarima širom Evrope, a od oktobra 2013. uključen je u nekoliko projekata: Hugo Race and the True Spirit, Hugo Race Fatalists, Dirtmusic i drugi.

Emisija će biti emitovana na FB i You Tube kanalu KC Grad, a njegove najnovije materijale i studijske snimke na kojima radi možete pogledati na web platformi Patreon. Razgovor je vodila Ljudmila Stratimirović, a materijal u emisiji snimljen je u Helixed studiju u Melburnu tokom karantina.

Foto: Corrado Vasquez


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
33
divno
Predivno Predivno
30
Predivno
Super Super
13
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.