Panel diskusija „Nasledna trauma u knjizi Zdenke Novak ‘Kad se nebo srušilo’” u organizaciji izdavačke kuće „Čigoja štampa” i obrazovne organizacije civilnog društva „Haver Srbija”, održava se u subotu, 24. aprila, s početkom u 20h, putem Zoom aplikacije.

Povod za ovaj razgovor je objavljivanje knjige „Kad se nebo srušilo” ali i Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, državni praznik koji se obeležava 22. aprila. (Link)

U fokusu razgovora biće čitanje ove knjige između redova kao i načini na koje nas ona podstiče na razmišljanje o tragičnim posledicama verske i rasne netrpeljivosti.

Panelisti će dodatno posvetiti pažnju pitanju koje se u knjizi Zdenke Novak samo načinje: „Da li se kolektivna i lična trauma žrtava Holokausta prenela na naredne generacije?”

Osim što će pokušati da odgonetnu ovu veliku zagonetku, sagovornici će ponuditi i moguća rešenja za problem širenja netrpeljivosti i mržnje na Balkanu.

U diskusiji učestvuju:

Aleksandar Stojanović, istoričar;

Dani Novak, sin autorke knjige;

Vida Rakić Glišić, psiholog;

Mladen Milošević, moderator razgovora i PR Čigoja štampe.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.