Nakon što su digli na noge publiku prošle godine u Sava centru, jedna od najvećih vokalnih grupa na svetu Perpetuum Jazzile ponovo dolazi u Beograd.

Beogradska publika će 30. novembra ponovo uživati u snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, pozitivnom energijom koji vrsni vokali iz Slovenije reprodukuju samo ljudskim glasom.

Nastup u Beogradu 2018. godine / Foto: Stanko Đalić

Radujemo se što se ponovo vraćamo u voljeni Beograd, iako smo planirali da se vidimo tek na proleće sledeće godine, ali publika je tražila da dođemo što pre. Uveliko spremamo repertoar, ali obećavamo da će biti dinamično, energično, sa puno dramaturških elemenata. Izvešćemo pesme koje mi volimo, a verujemo da ih volite i vi, i da će to biti divna razmena energije. Pozivamo sve generacije da dođu na koncert jer smo sigurni da će uživati“, poručuju članovi grupe Perpetuum Jazzile.

Perpetuum Jazzile je osnovan 1983. godine i već godinama nastupaju širom sveta. Prenose publici snažan zvuk koji mnogi ljudi ne očekuju od ljudskog glasa.

Obrada pesme Billie Eilish “bad guy”

Grupa je jasno razvila svoj scenski izgled i izraz, i praktično je pozicionirana uz vrhunske vokalne grupe iz svetske klase. Kako sami kažu kad glas postane instrument, a instrument postaje glas, čuje se puls ritmičke svežine i harmonične fuzije Perpetuum Jazzile-a.

Pozornica je naše platno, slikamo svojim glasovima, pomešamo i kombinujemo u remek-dela. Srećna lica naše publike nas teraju napred i uveravaju nas da ono što radimo, radimo svim srcem i predanošću“.

Članovi vokalne grupe Perpetuum Jazzile
Foto: Irena Herak

Na njihovom repertoaru su tipične brazilske bossa nove, sving, bliski sklad, funka, popa i gospela.

Karte po ceni od 1900, 2300, 2600 i 2900 din mogu se kupiti u sistemu tickets.rs i na blagajni Sava centra.

Foto: Irena Herak


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.