Da li postoji spas od loših vesti kojima smo više nego obično okruženi? Dobra vest je da – postoji. I ne moramo ići daleko da bi ga pronašli. Spas se nalazi tu, blizu svakog od nas. Dovoljno je samo zaviriti u policu u dnevnoj ili spavaćoj sobi i izabrati neku dobru knjigu iz kućne biblioteke koju svi pažljivo skupljamo u nadi da ćemo jednog dana uspeti sve to da pročitamo. Ukoliko ipak imate dilemu odakle da počnete ovih pet predloga vam može u tome pomoći.

1. “Čovek po imenu Uve” – Frederik Bakman

Knjiga koja slavi život dobro dođe u ovim sivim jednoličnim danima. Svojom lepršavom prodornom pričom drži pažnju od prve do poslednje stranice, da nećete ni primetiti da ste došli do kraja.

2. “ Zašto se niste ubili? “ – Viktor Frankl

Nemojte da vas ovaj naslov uplaši. Ako je traganje za smislom života ono što nas pokreće ova knjiga može poslužiti kao dobar vodič kroz to putovanje. Sem toga, posebnom je čini i to što je do dan danas najglasnija pohvala čoveku.

3. “Noć u Lisabonu” – Erih Marija Remark

Kroz potresnu priču glavnog junaka donosi opis pravih ljudskih vrednosti kojih se povremeno treba podsetiti.

4. “Solunska 28” 1 i 2 – Dr Nele Karajlić

Priča o životu, smrti i večnosti. Ovim knjigama Dr Nele Karajlić nam se predstavlja ne samo kao rock muzičar, već i kao ozbiljan pisac što nikako ne treba da predstavlja iznenađenje.

5. “Čarobni breg” – Tomas Man

Jedan od romana kojima se uvek vraća, danas naročito dobija na aktuelnosti u doba izolacije kada je svako od nas ustvari prepušten sebi i svom unutrašnjem biću.

O knjigama i čitanju su mnogi pametni ljudi govorili, a danas kada smo izolovani i kada smo svoj život privremeno stavili na pauzu u glavi mi je misao koju je izrekao Herman Hese: “Ne treba čitati da bismo zaboravili sebe i svoj svakodnevni život, nego naprotiv, da bismo ga svesnije ponovo uzeli u čvrste ruke”.

Foto: Pixabay


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
16
Super
Strahinja Grozdanić
Rođen sam u prošlom veku, ali ne tako davne 1986. godine u Beogradu. Od kada su me doneli u Zemun, pa do današnjeg dana, vreme provodim pored Dunava, trudeći se da uživam u hedonizmu, i da iz svake životne situacije izađem pametniji i mudriji. U copywritingu sam našao sferu svog interesovanja. Zašto? Izazovno je, uzbudljivo, vickasto a opet ozbiljno i odgovorno. Ne može svaki tekst svima da se svidi, ali zato može da se učini da se većina pronađe u tih par rečenica i da odluka pri kupovini proizvoda padne na proizvod kom sam posvetio kreativnost, pažnju i vreme.