Dobre komedije nas podsećaju da ne shvatamo sebe preozbiljno i da humor može da se nađe i u najtežim trenucima. Sledećih pet filmova su pretrpeli test vremena i čak i posle deset i više godina, teraju publiku na smeh.

1. “Anger Management” (2003)

Čovek umerenog temperamenta učestvuje u incidentu tokom avionskog leta. Kako ne bi morao da ide u zatvor, prekršajni sudija mu nudi opciju da ide na terapiju za kontrolisanje besa. Terapeut koji mu je dodeljen je konfrontativan i nekonvencionalan – jedna od njegovih metoda jeste useljavanje kod potencijalnog osuđenika kako bi mu pomogao da se izbori sa unutrašnjim demonima.

2. “Eurotrip” (2004)

Grupica prijatelja koji su tek završili srednju školu ide na nezaboravan put u Evropu kako bi pronašli devojku koju je njihov drug upoznao preko interneta. Na putu im se dešavaju smešna, ali i formativna iskustva koja će im ulepšati i donekle promeniti živote.

3. “I Love You, Man” (2009)

Česti su filmovi o romantici između zaljubljenih, ali postoji još jedna bitna veza u našem životu kojoj filmovi možda ne daju dovoljno pažnje – prijateljska veza! Ovaj film prati čoveka koji nekako do svog odraslog života nije uspeo da stekne bliske prijatelje. Međutim, sad se ženi i potreban mu je kum, zbog toga mora da izađe iz svoje komfor zone i zaista stekne prijatelja…

4. “Land of the Lost” (2009)

Paleontolog putuje kroz vreme i prostor sa ženom koja se uveliko divi njegovom radu i čovekom kog je tek upoznao. Kad se nađu u svetu opasnosti, inteligentnih dinosaurusa i ljudi-guštera, moraju da nađu način da se vrate nazad u svoju realnost.

5. “Dinner for Schmucks” (2010)

Kada Tim pokuša da napreduje i dobije višu poziciju u svojoj firmi, saznaje da rukovodstvo firme ima neobičan ritual u kome i on mora da učestvuje. U suprotnom, može da se oprosti sa unapređenjem. Da bi ispunio tražene uslove, Tim sklapa prijateljstvo sa veoma neobičnim čovekom zbog kog upada u razne neprilike.

Foto: Youtube/Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kristina Vuković
Kristina Vuković je diplomirani kulturolog. Slobodno vreme najrađe provodi napolju, okružena prirodom. Voli da pleše, peva, crta, glumi i da se raduje budućnosti.