U okviru trećeg termina festivala PLAN B, večeras će od 20 časova biti prikazani filmovi Mihajla Jevtića, Srđana Keče i Marije Asanović.

Projekcije se održavaju u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a ulaz je slobodan.

“U KUTIJI”

Mihajlo ulazi u lift i ostaje tamo nedelju dana suočavajući se sa svojom najvećom fobijom iz detinjstva. Mihajlo pobeđuje strah od zatvorenog prostora i strah od lifta i upoznaje neobične stanare jednog novobeogradskog solitera. Svet lifta postaje mnogo zanimljiviji posmatran okom kamere, i nije nimalo strašan, a Mihajlo se oslobađa svih svojih strahova i postaje anegdota i problem stanarima zgrade. Neki pokušavaju na sve moguće načine da ga se reše. Predsednik kućnog saveta preti mu da će zvati policiju.

režija: MIHAJLO JEVTIĆ
16’

“ŠKOLICE”

Prva ljubav se pamti do kraja života. To još uvek ne znaju glavni junaci, jer su suviše mali da bi bili svesni ove istine koju znaju samo odrasli. Oni su dovoljno iskreni da svoje snove i svoje ljubavi podele jedni sa drugima i sa nama. Najiskrenije i najčistije ispričana priča o ljubavi. Dečijoj ljubavi koja je igra i radost, poput školica, sve ono što prestaje da bude kad mali postanu veliki i zaborave da su nekad bili mali, iskreni, radosni i puni ljubavi.

režija: SRĐAN KEČA
17’

“KISELO I SLATKO”

Marija je odlučila da progovori o svom najvećem strahu otkrivajući ujedno i strahove svojih roditelja. Intimna i iskrena priča, estetski dovedena do savršenstva.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.