Dugo očekivana plesna premijera „Svi marš na ples!” biće izvedena 8. maja u Domu mladih Skenderija u Sarajevu.

Predstava je rađena na muziku Bijelog Dugmeta u koreografiji Igora Kirova i dramaturgiji Igora Golovka nastalog u produkciji Udruženja Živimo Balet iz Sarajeva, Festivala Velenje iz Slovenije a u sklopu plesne platforme Balkan Dance Project.

Predstavu izvode igrači: iz Srbije Luka Živković i Jakša Filipovac, iz Bosne i Hercegovine Zulejha Kečo, Branko Mitrović, Teodora Radivojević, Ana Kuzmanović i Emir Fejzić, iz Hrvatske Endi Schroetter i iz Slovenije Mojca Majcen.

Balkan Dance Project čiji su osnivači Mojca Majcen (Slovenija), Igor Kirov (Makedonija) i Aleksandar Ilić (Srbija), je međunarodna plesna platforma koja okuplja mlade, uspešne i perspektivne umetnike sa prostora Balkana i nekdašnje Jugoslavije.

Foto: Fuad Fočo/Kulturni kišobran kolaž


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.