February 23, 2019

Počelo je kao hobi, a danas Tara Dinić izlaže po svetu, njeni radovi krase čak i luksuzne jahte

Foto: Privatna arhiva

Slikarstvo je Tari prvo bio hobi dok je bila deo korporacijskog sveta. Tara Dinić, srpsko-britanska umetnica danas može da se pohvali kako njene radove vidi ceo svet.

Jedan od mnogobrojnih gradova u kojima je predstavila svoje radove je i Atina. Od 7. februara njeni radovi izloženi su u galeriji  The Art Dose u Atini. U pitanju je grupna izložda Ljubav je odgovor.  Tara je, stoga, jedna od 12 odabranih umetnika koji je imao priliku da izlaže svoje radove u mesecu ljubavi. Izložba će biti otvorena do 28. februara.

Foto: Privatna arhiva

“Radim sa akrilnim bojama na platnu, često crtam i provokativne političke detalje, ali i ono što me inspiriše tokom putovanja.  U Atini sam izložila pet svojih radova – kutije ljubavi. Kutije su napravljene specijalno za ovu izložbu, one su malih dimenzije, od akrila i koriste se za dekoraciju prostora”, kaže Tara.

Foto: Privatna arhiva

Radove Tare Dinić od 2018. reprezentuju galerije: Imitate Modern (Mayfair, London) i The Art Dose (Atina). 

Većina njenih slika je prodata privatnim licima ili dizajnerima koji opremaju luksuzne apartmane i jahte, tako da veliki broj njenih umetničkih dela ustvari „plovi” po svetu.

Foto: Privatna arhiva

Interesantno je to što je Tara rasla i živela između Srbije, Britanije, Saudijske Arabije i Grčke.

Završila je Finansije i investicije na Reading University i masters iz Internacionalnog Marketinga na Kings College u Londonu.

Piše: Miljana Miletić

Foto: Privatna arhiva